Ime projekta: Four Season in Organic Kitchen
Program: Erasmus+, KA2: sodelovalna partnerstva
Trajanje: 1. 9. 2024 – 21. 8. 2026
Vodja/Kontaktna oseba za projekt na ŠC Velenje:
Miran Papež (e-pošta: miran.papez@scv.si, telefon: 03 896 82 82)
V projektu bomo izboljšali poklicne spretnosti dijakov gastronomije pri uporabi tehnik za nizkocenovno kuhanje in uporabo lokalne hrane in sezonskih izdelkov. Namen projekta je povečati privlačnost gastronomskih poklicev.
Glavne aktivnosti projekta bodo mednarodne delavnice za dijake z izvedbo gastronomskih srečanj, na katerih bodo dijaki pripravljali jedi po receptih ekološke kuhinje brez odpadkov (zero waste). V okviru projekta bodo izvedene delavnice za ozaveščanje pomena zmanjševanja odpadkov hrane v gastronomiji. Kot rezultat projekta bodo nastali: digitalna kuharska knjiga z recepturami sezonskih jedi, učni načrti in učna video gradiva.
Nosilec projekta je ŠC Velenje (Šola za storitvene dejavnosti), v partnerstvu pa sodelujejo še , in
Partnerji/izvajalci:
- Šolski center Velenje (Šola za storitvene dejavnosti) – vodilni partner
- Ekonomska šola, Wodzislaw Slaski, Poljska
- Poklicna šola Anadolu Kalkinma Vakfi, Golcuk, Turčija
- Poklicna šola Apicio Colonna Gatti, Anzio, Italija.