Ime projekta: FoodConscious: Towards Effective Food Waste Management and Food Waste Prevention in the Food Service Sector (FOODCONSCIOUS)
Program: Erasmus+, KA220 – VET
Financiranje: Nacionalna agencija za programe EU
Trajanje: 1. 11. 2022 – 31. 10. 2025
Vodja/Kontaktna oseba za projekt na ŠC Velenje:
Igor Doler (e-pošta: igor.doler@scv.si, telefon: 03 896 82 77)
Namen projekta FoodConscious je pomagati ključnim deležnikom v gostinskem sektorju razviti potrebne veščine, potrebne za učinkovito ravnanje s hrano in preprečiti nastajanje živilskih odpadkov.
Želimo dvigniti zavedanje o odpadni hrani v gostinskem sektorju. Razvilo bomo navodila in gradiva za usposabljanje za gostinska podjetja, spodbujanje preprečevanja potrate hrane in zmanjšanje potrate hrane v vseh procesih. Izkoristili bomo javno-zasebno in medsektorsko sodelovanje za spodbujanje razvoja tehnoloških rešitev. Vplivati želimo na odnos potrošnikov za zmanjšanje in preprečevanje zavržene hrane in razviti pripomoček za samoocenjevanje, uporabniku prijazno interaktivno spletno orodje, sestavljeno iz kratkih vprašanj.
Rezultati projekta bodo FoodConscious Learning Resource, spletno okolje, ki bo vsebovalo celotno gradivo portfelja usposabljanja FoodConscious, izdelano v digitalizirani obliki, The FoodConscious Trainers’ Guide Book, spletni vodnik za učitelje in trenerje, ki jim bo pomagal pri učinkoviti integraciji, portfelj usposabljanja FoodConscious v obstoječe učne programe, izvedeni spletni tečaj FoodConscious (učni tečaj ali pomoč strokovnjakom v gostinskem sektorju, ki izvajajo učni program FoodConscious prek platforme za e-učenje na njihovi poti samostojnega učenja).
Partnerji projekta:
- Szkola glowna gospodarstwa Wiejskiego (Poljska) (nosilec projekta)
- Dimitra education & consulting SA (Grčija)
- Tiber Umbria Comett education programme (Italija)
- Instituto para el fomento del desarrollo y la formacion sl (Španija)
- Šolski center Velenje, Slovenija