srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Projekt AIM@VET – 2. training activity na Portugalskem

Projekt AIM@VET – 2. training activity na Portugalskem

V okviru projekta Erasmus+, ki se trenutno nahaja ravno na sredini, smo partnerji izvedli 2. učno delavnico, prvo smo lani gostili na Elektro in računalniški šoli v Velenju. Tokrat so nas gostili naši partnerji iz Portugalske.

Na poti smo se z dijaki ustavili v Portu in si ga ogledali peš in z ladjico po reki Douro, po kateri pripeljejo tudi sladki portovec, potem pa smo se z vlakom odpravili v Guimares, kjer smo bivali v času delavnic.

Vsak dan smo na srednji strokovni šoli v Caldas das Taipas imeli delavnice iz vseh treh področij umetne inteligence, ki jih pokriva projekt. Dijaki iz Portugalske, Španije in Slovenije so se udeležili tiste delavnice, ki jim ni domača, in so svoje znanje preizkušali ravno na drugem področju.

Tako so raziskovalci z Univerze v Ljubljani in naš učitelj Gregor Hrastnik predstavljali naloge in izzive iz področja računalniškega vida dijakom iz Portugalske in Španije, učitelji in raziskovalci iz Portugalske so predstavili dognanja in dela na področju robotike dijakom iz Španije in Slovenije, dijaki iz Portugalske in Slovenije pa so se spopadali z izzivi IoT.

Ob tem smo si ogledali tudi romanske terme v Caldas das Taipas, srednjeveški del Guimaresa, grad oz. utrdbo, kjer se je začela zgodba Portugalske, ko se je sin španske matere odločil, da prevzame nadzor nad ozemljem in svojo mater zapre, da to ozemlje ne bo več špansko.

Ogledali smo si tudi univerzo v Bragi, ki je naš partner v projektu, in se povzpeli z vzpenjačo, ki jo poganja voda, na Bom Jesus, ki se dviga nad mestom, in se po umetnem jezercu popeljali s čolni.

Bilo je naporno, ampak lepo, polno novih znanj, doživetij, raziskovanj, druženj.

Zapisala:
Nataša Meh Peer

Galerija slik

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660