srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Pevsko prijateljstvo med Esslingenom in zborom ŠCV se nadaljuje

Pevsko prijateljstvo med Esslingenom in zborom ŠCV se nadaljuje

Pevsko prijateljstvo, ki ga gojita šolska zbora iz Esslingena in ŠC Velenje, živi že 51 let, a kljub dolgoletni zgodovini ostaja mladostno in polno energije.

S pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora ŠCV smo se na pot odpravili v sredo, 21. februarja. Na veselje spremljevalcev, predvsem pa zborovodje, so bili pevci na poti v Nemčijo mirni, kar je dobro za njihove glasove, ki se na avtobusu hitro utrudijo. Ob prihodu so nas sprejeli nasmejani obrazi domačih dijakov, ki so čakali, da sprejmejo pevce našega zbora (njih obrazi so bili nekoliko prestrašeni), saj je navada, da naše pevce gostijo nemške družine in obratno, ko vrnejo obisk. Če je to na začetku zastrašujoče, se na ta način vedno spletejo nova močna prijateljstva, ki trajajo tudi celo življenje.

Naslednji dan smo pričeli z vajo, ki smo jo dodobra izkoristili za pripravo na večerni koncert. Da pa nismo videli samo notranjosti vadbenih sob, so nas že pred kosilom popeljali po mestu, kjer so nam predstavili »esllingenske Benetke«, nas poučili o zgodovini Esslingena ter razkazali prekrasno arhitekturo mesta. Morda se kdo od dijakov tja odpravi še po končani srednji šoli, saj je Esslingen poznan kot vinorodni okoliš s svojim penečim vinom.

Zvečer je sledil koncert, na katerem so se pevci našega zbora odlično predstavili najprej samostojno, nato pa še v združenem zboru z domačini. Program je bil predvsem slovenski, nemško občinstvo pa sta najbolj prevzeli pesmi »Oblak za dva«, ki jo je na klavirju spremljala gimnazijka Pia Landeker, ter Avsenikova »Čakala bom«, ob kateri je meh raztegnil dijak Elektro in računalniške šole Jure Hudobreznik. Zadnji dan so nas med drugim peljali še v Stuttgart v zanimiv muzej Mercedes-Benz, prosti čas pa so naši dijaki izkoristili za sproščeno druženje in izmenjavo kontaktov.

Če je bila pot v Nemčijo umirjena in tiha, je bilo zadovoljstvo ob vračanju toliko večje, saj je bil avtobus prežet s petjem. Ponosen sem na naše pevce, ki so v kratkem času pokazali velik napredek in svoje delo čudovito predstavili na koncertnem odru. Upam, da so jim ti trenutki dragi kot meni in da jih bomo skupaj doživeli še mnogo.

Uroš Jurgec, zborovodja

Foto galerija

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660