srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Dogodki
  • KOKCOP – 3. dan ustvarjali s chefom Gregom Rozmanom

KOKCOP – 3. dan ustvarjali s chefom Gregom Rozmanom

Danes smo gostom predstavili, kako pripraviti sočno telečjo pečenko s prilogo in prikuho, dodali smo različno pripravljene solate. Delovno vajo v kuhinji je popestril kuharski chef  Grega Rozman, član slovenske kuharske reprezentance. Prikazal je nove pristope in smernice v gastronomiji. Posebno pozornost je namenil serviranju.

Prikazali smo pripravo nekoliko manj znane slovenske ognjiščne potice, ki je našim babicam in dedkom pogosto bogatila praznične dni. Tudi vi jo lahko pripravite s pomočjo videoposnetka, ki ga je na YouTube objavila vodja strokovnega programa projekta Simona Pompe.

Pripravili smo tudi pogrinjke iz recikliranih materialov džinsa, ki so služili dekoraciji omizij.

V popoldanskem času smo obiskali turistično in ekološko kmetijo Pri Baronu in sosednjo turistično kmetijo Pri Kovačniku, kjer smo spoznali povezanost in dopolnjevanje konkurenčnih gostinskih obratov, ki sta zaradi sodelovanja na trgu dela še bolj prepoznavni.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660