srssersssdgimvssmicdsd

Kitchen Our Kingdom Cooking Our Pashion (Kuhinja je naše kraljestvo, kuhanje naša strast); Erasmus+, KA2: šolska partnerstva

Projekt KOKCOP je namenjen spoznavanju nacionalnih in regionalnih jedi, gastronomske dediščine partnerskih držav, kot tudi predstavitvi slovenske gastronomske dediščine, kulture omizja in obedovanja, zlaganja serviet v različne vzorce za svečane pogrinjke, spoznavanja vin in kulture pitja, koktajlov in drugih mešanih pijač, kave in kavnih napitkov. 

Nosilec projekta je Ekonomska šola Wodzislaw Slaski, Poljska, preostale šole v partnerstvu pa so: Poklicna šola Serife Baci Izmir, Turčija, Poklicna šola za hotelirstvo La Closerie, Saint-Quay-Portneux, Gostinska šola Elena Doamna, Galati, Romunija, Poklicna šola za gastronomijo in hotelirstvo Nino Borgese, Genova, Italija in Šolski center Velenje, Šola za storitvene dejavnosti.

Dijaki bodo na tedenski delavnici po različnih državah v spremstvu učiteljev pridobivali izjemne, neprecenljive izkušnje in strokovna znanja s področja gastronomije, kot tudi spoznavali način življenja in prehranjevanja tamkajšnjih ljudi. 

Poleg strokovnih znanj in spoznavanja kulturne in gastronomske dediščine bodo dijaki ves čas obnavljali in dopolnjevali znanje tujega jezika − angleščine, izmenjavali izkušnje, kot tudi vzpostavljali nova meddržavna prijateljstva.

Vsaka država ima zastavljen zelo zanimiv in kvaliteten program izobraževanja z vključevanjem strokovnjakov s področja gastronomije, kar je dodana vrednost pridobivanja znanj tega projekta. 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660