srssersssdgimvssmicdsd

Volitve dijakov v svet ŠC Velenje

Dijaki imajo v 18-članskem svetu Šolskega centra Velenje 2 predstavnika. Volitve bodo dijaki  izvedli 14. in 17. maja 2021. Na dijaških skupnostih šol so dijaki izbrali po enega predstavnika. Kandidati so:

  • Aljaž Golob, Elektro in računalniška šola
  • Leon Kreft, Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
  • Tija Jahiri Kandolf, Šola za storitvene dejavnosti
  • Anastazija Gračner, Gimnazija

Predstavitve kandidatov:

Aljaž Golob, Elektro in računalniška šola

Sem Aljaž Golob, dijak drugega letnika programa Tehnik mehatronike. Moje najpomembnejše osebne lastnosti so prijaznost, vztrajnost, ambicioznost, odločnost in urejenost. V prostem času izpopolnjujem svoje znanje računalništva z modeliranjem 3D-predmetov in igranjem igric, za zdrav duh v zdravem telesu pa skrbim s plavanjem. Posebej izstopam z znanjem angleščine. Že v osnovni šoli sem se na tem področju udeleževal tekmovanj, na katerih sem dosegal vrhunske rezultate.

Lansko in letošnje šolsko leto je močno zaznamovala epidemija COVID-19. Med šolanjem na daljavo sem prostovoljno opravljal vlogo posrednika med sošolci in profesorji. Vsakomur, ki me je prosil, sem z veseljem priskočil na pomoč.

Že drugo leto zapored so mi sošolci izkazali zaupanje in me izvolili za predstavnika našega oddelka, poleg tega letos prvič opravljam še funkcijo podpredsednika Skupnosti dijakov ERŠ.

Zaradi moje dosedanje aktivnosti v Skupnosti dijakov ERŠ že dodobra vem, kako morajo stvari potekati in kako pomembno je prisluhniti stališču dijakov. Verjamem, da bi lahko s svojimi kompetencami in angažiranostjo veliko doprinesel vsem šolajočim pod okriljem Šolskega centra Velenje, predvsem pa poskrbel za večjo avtoriteto glasu dijakov.

Verjamem, da sem prava izbira za predstavnika dijakov v svetu zavoda, saj sem odločen, vztrajen in stojim za danimi obljubami.

Anastazija Gračner, Gimnazija

Sem Anastazija Gračner in obiskujem 2. letnik splošne gimnazije. Če bi me povprašali po mojih interesih, bi vam lahko kar dolgo naštevala – najbolj me zanima naravoslovje, jeziki in humanistika. Aktivno se učim kar 5 jezikov (angleščina, nemščina, ruščina, italijanščina in latinščina), tem pa bom v bližnji prihodnosti dodala še kakšnega. Sodelujem tudi na tekmovanjih, predvsem iz naravoslovja in jezikoslovja, udeležila sem se tudi kvalifikacijskega testa za kemijsko olimpijado. V prostem času rada berem in na različne načine poglabljam svoje znanje. Moja velika želja za prihodnost našega šolskega centra je, da bi postal eden izmed vodilnih in bolj prepoznavnih v Sloveniji – postal bi ustanova, ki bi spodbujala interese vsakega posameznika in ne le stavba, v kateri pridobivamo znanje, temveč tudi spoznavamo in dosegamo našo pot do svojih sanj.

Tija Jahiri Kandolf, Šola za storitvene dejavnosti

Moje ime je Tija Jahiri Kandolf, sem dijakinja 2. letnika programa Ekonomski tehnik, na Šoli za storitvene dejavnosti. Mislim, da sem primerna za kandidatko za svet Šolskega centra Velenje, ker znam povedati svoje mnenje, kadar je to potrebno. Nimam strahu pred javnim nastopanjem, saj sem že v osnovni šoli vodila razne prireditve in hodila na krožek retorike, kjer smo se učili javnega nastopanja. Sem organizirana in komunikativna oseba, rada spoznavam nove ljudi in všeč mi je, kadar delamo timsko, kjer vsak posameznik pove svoje mnenje in tako pridemo do skupnih idej. Sem učinkovita pri delu, imam močno voljo, da izpeljem stvar do konca.

V šoli me najbolj zanima matematika, zgodovina in ekonomski strokovni predmeti. Trudim se doseči čim boljši učni uspeh. V prostem času se ukvarjam s športom, atletiko sem trenirala 9 let in dosegla sem dobre rezultate; bila sem tudi športnica leta na Osnovni šoli Gorica.  V razredu sem športna referentka.

Rada berem, v osnovni šoli sem opravila  slovensko in angleško bralno značko ter osvojila bronasto priznanje na Cankarjevem tekmovanju.

Zelo rada potujem in spoznavam običaje ter tradicije drugih držav.  V otroštvu sem imela željo, da bi postala veterinarka, ker imam rada živali. Moj cilj je uspešno dokončati srednjo šolo in se vpisati na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. V prihodnje se vidim kot oseba, ki je v podjetju zadolžena za stike z javnostjo ali ostala dela v marketingu. Zanima me tudi delo v parlamentu, ki ga spremljam že nekaj časa. Sem prilagodljiva in se nameravam potruditi pri vsakem delu, ki ga bom opravljala.

Če bi bila izbrana za svet Šolskega centra Velenje, bi se po svojih najboljših močeh potrudila, da bi dostojno predstavljala glas dijakov.

Leon Kreft, Šola za strojništvo, geotehniko in okolje

Sem Leon Kreft, prihajam iz Šmartnega ob Paki in sem dijak 2. letnika Šole za strojništvo, geotehniko in okolje, smer strojni tehnik.

 Sem predsednik 2. S in sem zelo ambiciozen in zanesljiv. Pogosto tudi sodelujem pri kakšni šolski prireditvi, prav tako pa sem že sodeloval tudi na proslavi ŠCV, ki je bila »na daljavo«. V prostem času rad hodim v hribe in igram inštrumente ter pojem v moškem pevskem zboru Franc Klančnik, kar pa trenutno žal ni mogoče zaradi izrednih razmer. Zelo rad si tudi ogledam kakšen kvaliteten film, po možnosti kakšen triler ali dramo, in prisluhnem dobri glasbi, predvsem rocku. Včasih rad vzamem v roke kakšno knjigo, če se le najde čas. Nazadnje sem prebral knjigo Kaznilnica odrešitve (The Shawshank Redemption) avtorja Stephena Kinga. Čas pa najraje preživljam v družbi svojih prijateljev.

Ker vem, da bi s svojim delom lahko marsikaj doprinesel k dijaški skupnosti, sem se odločil, da kot predstavnik naše šole (ŠSGO) kandidiram na volitvah za predstavnika v Svet zavoda ŠC Velenje. 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660