srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Študenti VSŠ in dijaki ŠSD osvojili zlati priznanji z nagrado

Študenti VSŠ in dijaki ŠSD osvojili zlati priznanji z nagrado

Na 16. Mednarodni turistični tržnici Več znanja za več turizma so študenti prvega letnika VSŠ, programa Gostinstvo in turizem in dijaki Šole za storitvene dejavnosti predstavili turistična spominka. Študenti so pripravili spominek Nežin rukzak z Gore Oljke, dijaki pa so imeli produkt na temo Usnjarska dogodivščina v Šoštanju, katerega dodana vrednost je sladki »usnjarski« spominek.  Od oktobra dalje sta obe ekipi pridno pripravljali projektno nalogo ter posneli spot na temo Turistični spominek mojega kraja, zaključek projekta pa je bila predstavitev na sejmu Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

V okviru razpisane teme so študenti predstavili turistični spominek Nežin rukzak z Gore Oljke.  Gre za  majhen nahrbtnik, izdelan iz konoplje, ki vsebuje jajčni namaz, vložena prepeličja jajčka, mini žemljice in vrečko čaja z domačega vrta. Spominek so pripravili v sodelovanju z oskrbnikoma planinskega doma na Gori Oljki. Povezan je s pohodom Zdravju na proti, ki se odvija v času godovanja svete Neže, za katero velja pregovor: Neža kuram riti odveže in zato so glavne sestavine nahrbtnika jajčne jedi.

Ekipo študentov so sestavljali: Monika Melanšek, Damjana Sladič, Jure Mihelak, Jan Napotnik in Gal Zabukovnik, Mentorici pri projektu: Antonija Jakop in Martina Omladič.

Dijaki so spominek snovali v sodelovanju z Muzejem usnjarstvo na Slovenskem, arhitektko Matejo Kumer, čevljarjem Ivom Korenom in modnima oblikovalkama Jeleno Stevančević in Petro Meh. Namen produkta je obiskovalcem, zlasti šolskim skupinam, na doživet način predstaviti usnjarsko dediščino. Naš turistični produkt je sestavljen iz treh med seboj povezanih sklopov.

V Muzeju usnjarstva na Slovenskem se obiskovalci seznanijo s pomenom usnjarske dediščine za razvoj mesta. Sledi voden ogled, kjer udeleženci spoznavajo stavbno dediščino, povezano z usnjarsko družino Woschnagg. Dodano vrednost predlaganega produkta predstavlja interaktivna dogodivščina v dvorcu Gutenbuchel, ki je namenjena poglobitvi znanja o dediščini usnjarstva in družine Woschnagg v Šoštanju. Udeleženci pustolovščine so ob zaključku nagrajeni s turističnim spominkom v obliki sladkega presenečenja.

Ekipo dijakov so sestavljali: Neli Poličnik, Tjaša Pristovšek, Mojca Vocovnik, Sara Hudej, Lea Lah, Adrian Poprijan in Lenart Kukovec. Mentorji: Marko Gams, Anita Rudolf Pečnik in Janja Hren.

Obe ekipi sta prejeli zlato priznanje z nagrado.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660