srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Sodelujemo v mednarodnem projektu »Pirati plastike – dajmo Evropa!«

Sodelujemo v mednarodnem projektu »Pirati plastike – dajmo Evropa!«

V petek, 21. maja, smo na ŠCV, Šoli za storitvene dejavnosti, sodelovali pri vzorčenju mikro- in makroplastike pod okriljem mednarodnega projekta Pirati plastike – dajmo, Evropa! Pri izvedbi vzorčenja ob reki Paki sta se nam pridružili tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport ter direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo. 

O tem, ali bi pristopili k projektu, ni bilo pomislekov. Mladi so vedeželjni novih znanj, predvsem pa projektov, ki vzpodbujajo trajnostno razmišljanje in ukrepanje v dobrobit planeta. Podatki, ki smo jih  zbrali z vzorčenjem, bodo pokazatelj stanja onesnaženosti  reke Pake in njenega neposrednega območja s plastiko. Predvsem bo zanimiv podatek vzorčenja o morebitni prisotnosti večje mikroplastnike v reki. 

Zavedamo se, da bo boj proti onesnaževanju s plastičnimi odpadki, ki uničujejo  reke, morja in oceane, uspešen le, če se bomo tega  zavedali in z dejanji preprečevali  izvor problema.

Vključeni v projekt smo postali del evropske ekipe, ki bo z vzorčenjem na terenu pomagala strokovnjakom zbrati podatke o količini in vrsti plastike na rečnih obrežjih evropskih rek.

Ines Pirmanšek in Antonija Jakop,
Šole za storitvene dejavnosti
Šolski center Velenje

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660