srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Rezultati 55. Srečanja mladih raziskovalcev Slovenije

Rezultati 55. Srečanja mladih raziskovalcev Slovenije

V ponedeljek, 28. junija, in v torek, 29. junija 2021, je bilo 55. Srečanje mladih raziskovalcev na Gimnaziji in Srednji poklicni in tehniški šoli v Murski Soboti. Predstavitve raziskovalnih nalog so potekale ločeno po področjih in tudi ločeno za osnovnošolske in srednješolske avtorje. Iz gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline se je v drugi krog srečanja uvrstilo 13 nalog (7 osnovnošolskih in 6 srednješolskih). Skupno smo prejeli 3 zlate, 10 srebrnih in 14 bronastih priznanj. Z zlatim priznanjem so se okitili:

  • Maj Mirst, ki je pod mentorstvom Igorja Košaka izdelal raziskovalno nalogo z naslovom Zračna prepustnost različnih mask (OŠ Šalek),
  • Matic Bajsić, ki je pod mentorstvom Vilija Osojnika in Klemna Hleba izdelal raziskovalno nalogo z naslovom Izdelava prototipa naprave za izdelavo filamenta za 3D-tisk iz parafinskega voska (ŠCV, Šola za strojništvo, geotehniko in okolje) ter
  • Dejan Mežnarc, ki je pod mentorstvom Klemna Hleba izdelal raziskovalno nalogo z naslovom Pametna kuhalna naprava (ŠCV, Elektro in računalniška šola).

Veseli nas, da ste se nam pridružili ter sodelovali in v teh »čudnih« časih izdelali raziskovalno nalogo. Še bolj veseli smo dejstva, da ste ravno zaradi vseh preprek in težav pri svojem delu morali biti še bolj iznajdljivi, inovativni in kreativni. Ne obupajte, saj lahko pri vsaki stvari najdete kaj dobrega in koristnega. Bodite ustvarjalni tudi v prihodnje. Za dosežene rezultate vsem ISKRENE ČESTITKE.

Karmen Hudournik,
koordinatorica gibanja
Šolski center Velenje

Spletna stran gibanja – https://mladiraziskovalci.scv.si/

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660