srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Prostovoljske aktivnosti v septembru in oktobru

Prostovoljske aktivnosti v septembru in oktobru

Prostovoljci Šolskega centra Velenje smo aktivni že od samega začetka novega šolskega leta, ko medse vabimo nove člane, dijake prvih letnikov, poleg tega pa sodelujemo pri različnih aktivnostih.
Šolski center Velenje se je tudi to leto predstavil na prireditvi – Velenje se predstavi – predstavitev velenjskih klubov, društev in institucij, ki se je odvijala v soboto, 15. 9. 2018 na Titovem trgu. Prostovoljci so na stojnici zastopali posamezne šole Šolskega centra, za dodatno popestritev pa poskrbeli z demonstracijo simulatorja varne vožnje ter s fotookvirjem, kjer so se lahko zainteresirani mimoidoči tudi fotografirali.

Nekaj prostovoljcev je aktivno sodelovalo z Ljudsko univerzo Velenje, ki je imela na Pikinem festivalu za otroke pripravljeno ustvarjalno delavnico, naši prostovoljci pa so predstavljali nepogrešljivo pomoč pri uspešni izvedbi le te.

Sodelovali smo tudi pri izvedbi popoldanskih aktivnosti na prireditvi Evropski teden mobilnosti, ki je v Velenju potekala pod okriljem Mestne občine Velenje.

Ker društvo Vesele nogice z zbiranjem pokrovčkov pomaga številnim pomoči potrebnim družinam, smo prostovoljci Šolskega centra Velenje organizirali akcijo, ki bo sklenjena 14. 12. 2018, tudi med našimi dijaki in zaposlenimi.

Že od začetnih jesenskih dni izvajamo prostovoljci enkrat tedensko v Domu za varstvo odraslih Velenje plesne urice, ki so namenjene tako tistim stanovalcem, ki so še telesno aktivni, kot tistim, ki so zaradi bolezni prikovani na invalidske vozičke. Med nami so se v treh letih našega druženja spletle nepozabne vezi, ki jih z vsakim srečanjem, polnim glasbe, plesa, veselja in smeha, še obogatimo. Pripravljamo pa se tudi že na plesni nastop, s katerim bomo obogatili in polepšali program na silvestrovanju stanovalcev.

15. 10. 2018 smo obeležili svetovni dan hoje in se skupaj s stanovalci Doma za varstvo odraslih sprehodili do Sončnega parka. Kot prostovoljci so tokrat sodelovali dijaki in dijakinje 1. GH oddelka Šole za storitvene dejavnosti. Veseli smo, da smo lahko privabili nasmeške na obraz tudi tistim, ki imajo brez naše pomoči le redke priložnosti za sodelovanje v tovrstnih dogodkih, saj so žal od le te odvisni. Uživali smo v našem medgeneracijskem druženju, pogovorih, krajši skupni telovadbi in petju in ko smo se ob koncu razšli, smo si bili vsi edini, da želimo podobnih druženj še več.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660