srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Predstavniki mesta Baise s Kitajske na obisku v Velenju

Predstavniki mesta Baise s Kitajske na obisku v Velenju

Na Šolskem centru Velenje smo gostili delegacijo iz mesta Baise iz Kitajske (provinca Guangxi, Kitajska). Velenje so obiskali, ker so želeli pridobiti čim več informacij o različnih izobraževalnih institucijah v našem mestu. Iščejo tudi nove poslovne priložnosti in možnosti sodelovanja na področju izobraževanja z Velenjem in drugimi evropskimi mesti. Mesto Baise je tudi priljubljena turistična točka, kar želijo ohraniti tudi v prihodnje. Gozdovi prekrivajo kar 60 % površja njihove province, bogati pa so tudi z vodnimi viri. V Občini Baise več kot 800 tisoč učencev, dijakov in študentov obiskuje 3.223 izobraževalnih ustanov, ki izvajajo različne oblike in stopnje izobraževalnih programov. V zadnjih nekaj letih mesto Baise zaradi hitrega gospodarskega in družbenega razvoja ter pospešene industrializacije in urbanizacije beleži velike potrebe po strokovnem kadru.

Ker želijo posodobiti izobraževalni sistem v občini Baise, zlasti srednje poklicno in višje strokovno izobraževanje, želijo pridobiti čim več informacij in izkušenj iz razvitih držav. Predstavniki Občine Baise so povedali, da Velenje in Slovenija uživata poseben ugled na področju poklicnega izobraževanja in visokega šolstva. Naše izkušnje in znanja želijo prenesti na njihovo lokalno okolje. Pomočnik tajnika občinskega odbora CPS Baise Ou Bo je izrazil velik interes za aktivno sodelovanje na področju izobraževanja in kulture. V nadaljevanju srečanja so gostje izrazili željo tudi po formalnem podpisu sporazuma o trajnem sodelovanju med mestoma Baise in Velenje. 
Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je ob zaključku sprejema dejal, da pozdravlja njihovo pobudo za podpis pisma o nameri o dolgoročnem sodelovanju na različnih področjih. Mesti Velenje in Baise mogoče res nista primerljivi po številu prebivalcev, sta pa zagotovo primerljivi po rudarski dejavnosti, močni industriji in večnacionalni sestavi. Izmenjava medsebojnih izkušenj je po županovem mnenju vsekakor priložnost tudi za Velenje. Po sprejemu v mestni hiši so predstavniki mesta Baise obiskali Visoko šolo za varstvo okolja, Medpodjetniški izobraževalni center Velenje, Fakulteto za energetiko in Glasbeno šolo Fran Korun Koželjski. 

kit4kit2kit3

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660