srssersssdgimvssmicdsd

Kick off projekta Erasmus+ K201 – AI+

Z našim na novo pridobljenim evropskim projektom K201, ki stremi k uvajanju umetne inteligence v kurikule srednjih šol, smo že dobro zakorakali v delo. Z razredom (2. ET – elektrotehnik), s katerim vstopamo v projekt na ERŠ, smo že zastavili nekaj premikov v posameznih učnih sklopih pri določenih strokovnih predmetih, saj je cilj projekta, da se dijaki seznanijo z algoritemskim razmišljanjem, osnovami programiranja z bloki in kasneje tudi s programskim jezikom Pytnom.

V času od 28. do 29. 11. 2019 sva se Kick off srečanja v La Corunji udeležila Miran Papež in Nataša Meh Peer, kjer smo, še z ostalimi udeleženci v projektu, zasnovali tako časovni kot vsebinski potek 3-letnega projekta.

Vodilna ustanova, ki povezuje ostale udeležence je Univerza v La Corunji (UDC), ki želi algoritemsko razmišljanje doseči že v srednjih šolah in tako je za sodelovanje izbrala udeležence iz Litve, Finske, Italije, Španije in Slovenije, ki imajo potenciale pri razvijanju teh vsebin, da skupaj pripravimo učne vsebine za algoritemsko razmišljanje – cilj pa je  sprememba kurikulov v srednjih šolah (v projektu so otroci od 14 do 18 let).

Na ERŠ bomo z vsebinami začeli že v projektnem tednu, ki ga imamo letos od 13. do 17. 1. 2020, saj moramo do maja usvojiti 5 vsebinskih sklopov, ki obsegajo uvod v umetno inteligenco. O teh sklopih in njihovi nadgradnji pa bodo dijaki z mentorji razpravljali na delovnem usposabljanju (udeležilo se ga bo 6 dijakov) od 11. do 15. 5. 2020 v La Corunji.

Potem sledi naslednji sklop 4 učnih vsebin, ki bodo povezane s senzoriko in motorji, kar bomo usklajevali in nadgrajevali od 9. do 13. 11. 2020 na Siciliji (spet s 6 dijaki).

Medtem pa bomo gostili naslednje koordinacijsko srečanje pri nas, v Velenju, in sicer 28. in 29. 9. 2020.

Sodelujoči učitelji na ERŠ se že spoznavajo z vsebinami, saj smo v okviru projekta pridobili 4 Robobo robotke, ki bodo ključni v spoznavanju programiranja in reševanju aplikativnih rešitev, povezanih s končnim ciljem – to je našo energetsko varno hišo na MIC, narediti pametno!

Koordinatorca projekta
dr. Nataša Meh Peer

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660