srssersssdgimvssmicdsd

Priznanje izjemen dijak Elektro in računalniške šole je prejel Luka Hergold

Luka je izjemen in odličen dijak – ne izstopa samo učno, pri raziskovanju in dosežkih s tekmovanj, temveč je tudi izjemen človek. Vedno je pripravljen narediti več, sodelovati, pomagati, pa naj bo učiteljem, sošolcem ali drugim. Lahko rečemo, da se znajde v različnih vlogah in vse izvrstno opravi.

Vsa svoja srednješolska leta je odličnjak z odliko. Že v 2. in 3. letniku je dobil zaradi svojih raznolikih udejstvovanj priznanje ERŠ. Področje njegovega delovanja obsega zelo širok razpon zanimanja; tako se je udeleževal matematičnih tekmovanj, na katerih je dosegel tri bronasta priznanja in dve srebrni, terdosegel tudi bronasto priznanje v logiki. Njegova pisateljska žilica ga je vodila na tekmovanja za Cankarjevo priznanje, kjer je dosegel dve bronasti priznanji. Tudi znanje tujega jezika mu ni tuje, saj je osvojil dve srebrni bralni znački Epi Reading Badge in bronasto priznanje na tekmovanju Poliglot. V 3. letniku se je kot izjemni dijak izpopolnjeval na praktičnem usposabljanju na Portugalskem.

Luka je timski človek, rad se povezuje s sošolci; lani je sodeloval v skupini, ki je na Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije za raziskovalno nalogo dobila prvo zlato priznanje. Tudi letos je uspešno sodeloval v skupini, ki je z zanimivo poslovno idejo dosegla 3. mesto na start up vikendu v Velenju ter se uvrstila v ožji izbor ekip na tekmovanju ‘Izbor najperspektivnejših dijaških idej’ agencije SPIRIT. Prav tako je letos sodeloval v skupini s projektno nalogo na Forumu mehatronike, za katero so prejeli srebrno priznanje. Na letošnjem Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije so kot skupina prejeli prvo zlato priznanje. V lanskem šolskem letu je Luka sodeloval v ekipi Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, zaradi česar je uredil evropski kotiček na šoli, pripravil proslavo ob otvoritvi evropskega kotička ob dnevu Evrope, predstavitvi Evropske unije za 3. letnike ERŠ in ŠSD in se oktobra udeležil parlamentiranja mladih Evrope v Strasbourgu.

Vedno se je aktivno vključeval v obšolske dejavnosti, v katerih je razvijal svoje zanimanje za različne stvari, komunikativnost, družabnost, ustvarjalnost. Znanje je dosegal z odprtim učenjem in  samospoznavanjem novih perspektiv, k čemur ga je usmerjalo zelo odgovorno razmišljanje o prihodnosti.

Luka vsa leta na ERŠ nikoli ni rekel »ne, ne bom«, ampak se je lotil izziva in vanj vložil vse svoje znanje in sposobnosti. Izkazal se je tako individualno kot sodelujoč v skupini, saj ima izjemne vodstvene in kooperativne sposobnosti.

Aktiven je tudi zunaj šole v svojem ustvarjalnem prostem času, saj že tri leta promovira ERŠ na OŠ v Slovenj Gradcu. Prav tako s svojo umetniško žilico poslikava skejte, izdeluje in razstavlja origamije in –  kot pravi sam – zelo rad potuje in raziskuje nove kraje, kulture in spoznava nove ljudi.

Zagotovo si zaradi svojega odgovornega in raznolikega dela naziv izjemnega dijaka resnično zasluži.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660