srssersssdgimvssmicdsd

Izjemna dijakinja Šole za storitvene dejavnosti v šolskem letu 2015/2016

Priznanje izjemna dijakinja Šole za storitvene dejavnosti je prejela Xiaoli Ye
Xiaoli Ye je izjemna dijakinja, saj jo odlikujejo vsestranskost, zanesljivost, odgovornost in marljivost. Vsako leto znova je presenečala z napredkom in vse boljšimi rezultati pri pouku, na tekmovanjih in šolskih ter obšolskih projektih.
Dobro zna upravljati z razpoložljivimi sredstvi glede na donosnost, zato je prejela priznanja na državnih tekmovanjih iz ekonomije. Prvemu, bronastemu priznanju, je dodajala vsako leto bolj bleščeča, v zadnjem letniku pa zlato priznanje.
Zlato priznanje z nagrado je prejela na državnem tekmovanju iz poslovne in finančne matematike in statistike, kjer je izkoristila svojo voljo za učenje in talent za uporabo sklepnih, verižnih, razdelilnih, obrestnih in odstotnih računov, kalkulacij in spretnost za upravljanje z denarnimi tokovi. Za znanja iz računovodstva oziroma znanja o uspešnosti podjetij na podlagi ocene z računovodskimi kazalci, je prejela srebrno priznanje. Da ima rada tudi matematiko, dokazuje osvojeno srebrno priznanje na državnem tekmovanju. Opažena in pohvaljena je bila tudi na tekmovanju iz finančne pismenosti Mladi in denar, s čimer je prispevala k prepoznavnosti in ugledu Šole za storitvene dejavnosti ter  ŠC Velenje.
S podjetniško žilico in natančnostjo je prispevala h kakovosti izvedbe šolskih projektov, katerih namen je razvijati splošne, generične in specifične kompetence pri dijakih. Ganljivo nežno in nepozabno je pela v plesno-glasbeni predstavi  Pozabljene marionete.

Xiaoli odlikujeta zelo primeren odnos do učiteljev in skrb za sošolce. Ničesar ji ni težko narediti, vedno je nasmejana in vljudna, mar ji je za šolsko kulturo, dobro sodelovanje, sočutje ter medsebojno pomoč, opazi se, da je ponosna na skupne sijajne uspehe šole.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660