srssersssdgimvssmicdsd

Izjemni dijak Elektro in računalniške šole v šolskem letu 2015/2016

Priznanje izjemni dijak Elektro in računalniške šole je prejel Jaka Jenko
Jaka Jenko je v času srednješolskega izobraževanja je izdelal tri raziskovalne naloge. Vse tri so bile na državnem tekmovanju nagrajene z bronastim priznanjem.
Je prejemnik mednarodno priznanega certifikata Microsoft Student Partner za izjemne dosežke na strokovnem področju, kjer se je še posebej izkazal s strokovnim prispevkom na mednarodni Microsoftovi konferenci Student Partner v Zagrebu.
Je prejemnik dveh mednarodno priznanih certifikatov, ki jih je pridobil na šolanju za računalniška omrežja na Cisco akademiji, ki se ga sicer  udeležujejo že zaposleni strokovnjaki na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij.
Kot udeleženec enomesečnega praktičnega usposabljanja na Malti je s strani njihove organizacije prejel posebno priznanje za izjemno dobre rezultate v času usposabljanja.
Bil je aktivni udeleženec  mednarodnega projekta »Hour of Code«. V sklopu tega projekta je opravil več delavnic in predavanj in s tem širil znanje programiranja po številnih osnovnih in srednjih šolah v regiji in širše.
V prvem letniku je na tekmovanju v znanju matematike prejel bronasto in srebrno priznanje, v drugem in četrtem letniku pa bronasto priznanje.
V 2., 3. in 4. letniku se je udeležil tekmovanj iz programiranja na Institutu Jožef Stefan, kjer tekmujejo vse srednje šole Slovenije in je konkurenca izjemna. Kot predstavnik šole je vedno dosegel lepo uvrstitev.
V 4. letniku je skupaj s sošolcem sodeloval na državnem tekmovanju računalniških šol Slovenije in dosegel 4. mesto.
Bil je odličen dijak v 3. in 4. letniku.
V 3. letniku je celo šolsko leto za dijake šole vodil krožek Blender (3D-modeliranje).
Na državnem tekmovanju dijakov in študentov iz podjetniških idej Start Up v Velenju je z ekipo, ki jo je vodil, dosegel 3. mesto. Kot edini nagrajenci so vnovčili denarno nagrado, ki je predstavljala namenska sredstva za nadaljnji razvoj podjetniške ideje.
V času izobraževanja na ERŠ se je uvrstil na državno tekmovanje iz geografije.
Dejaven je bil tudi na področju fizike in se udeležil šolanja v Zvezdnem mestu v Rusiji, centru ruskih kozmonavtov. Prejel je tudi »diplomo« za uspešno končano usposabljanje po izobraževalnem programu “Star House”.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660