srssersssdgimvssmicdsd
srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

10. dobrodelni koncert ERŠ

23. 5. 2022 smo v Domu kulture uspešno izvedli 10. dobrodelni koncert šole z naslovom PRETEKLOST JE NAŠA SEDANJOST.

Z raznovrstnimi glasbenimi točkami so nastopili dijaki naše šole in dijaki velenjske glasbene šole. Na koncertu so sodelovali tudi naši bivši dijaki.

Gostje koncerta so bili pevki Julija in Hana Dermol ter Vili Resnik.

Osrednji govornik je bil župan MO Velenje gospod Peter Dermol.

Hvala vsem nastopajočim ter donatorjema podjetju Verdis in MO Velenje.

Galerija slik

Preberi več

Po dveh letih se vrača maturantska parada

PETEK, 20. 5. 2022 – TITOV TRG, VELENJE

Ko so vtisi maturantskega plesa še sveži … Naši maturantje so na zadnji dan pouka skupaj z devetošolci zaplesali na maturantski paradi 2022.

Srečno in samozavestno tudi skozi maturo in na nadaljnjem izobraževanju!

Foto: Milan Njenjić

Več slik najdete na povezavi.

Preberi več

Dve zlati priznanji za dijake ŠC Velenje

V ponedeljek, 16. 5. 2022, je na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota potekalo 56. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije. Iz gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline smo poslali 21 nalog;  v drugi krog se jih je uvrstilo 11 (7 osnovnošolskih in 4 srednješolske). Skupno smo prejeli 5 zlatih, 6 srebrnih in 10 bronastih priznanj.

Srednješolski prejemniki zlatih priznanj so:

  • Matija Stropnik, Vito Kumer in Dejan Mežnarc za raziskovalno nalogo Konstrukcija in izdelava prenosnega mobilnega skenerja za skeniranje poškodovanih okončin, mentorja Viljem Osojnik in Klemen Hleb (ŠCV, Šola za strojništvo, geotehniko in okolje ter Elektro in računalniška šola) in še
  • Bruno Šonc za raziskovalno nalogo Vprašanje pravičnosti in svobode pri Rawlsu, mentorica Sandra Dostal (ŠCV, Gimnazija).

Vse o dogajanju v Gibanju, rezultatih in dosežkih ter ostale zanimivosti najdete na  spletni strani https://mladiraziskovalci.scv.si/

Za dosežene rezultate vsem ISKRENE ČESTITKE.

Preberi več

Dan Evrope v okviru projekta EPAS

V četrtek, 5. 5., so dijaki Šolskega centra Velenje, ambasadorji EU, ki so del projekta EPAS, obeležili Dan Evrope, ki bo 9. maja. Skupaj z mentoricami so pripravili pet visokih gred, kamor so posadili medovite rastline, in s tem prispevali k ohranjanju čebel. Dogodek so popestrili s kulturnim programom, kjer sta nam zapeli dijakinji Mia Koper in Aleša Puklič. Program je povezovala Altina Lami. 

Preberi več

Dan zemlje, Dan v rabljenih oblačilih in Dan brez zavržene hrane

V petek, 22. 4. 2022, smo prostovoljci Šolskega centra Velenje, Zdrava šola Šole za storitvene dejavnosti in Šola za strojništvo, geotehniko in okolje pripravili poseben dogodek, v katerem smo obeležili Dan zemlje, Dan v rabljenih oblačilih in Dan brez zavržene hrane.

Dijaška trgovinica Modno podstrešje je ponujala brezplačna oblačila, obiskovalce pa sta navdušili tudi razstava, ki so jo ob Dnevu zemlje pod imenom »Investirajmo v naš planet« pripravili dijaki Šole za strojništvo, geotehniko in okolje (1. OVT in 1. GT) ter razstava različnih recikliranih in ponovno uporabljenih izdelkov, ki so jih iz odpadnih materialov oblikovali dijaki Šole za storitvene dejavnosti. Slednji so za obiskovalce pripravili tudi različne reciklirane kulinarične dobrote.

Poleg tega je bila na ogled tudi razstava študenta Luke Gortana Zdaj znam izmeriti neizmerljivo, kjer so bile v mavrični mozaik prepletene misli in življenjske modrosti stanovalcev Doma za varstvo odraslih.

Preberi več

Ko oblačila ponovno zaživijo

27. 5. 2022 med 9.00 in 13.00 vas lepo vabimo na dogodek Ko oblačila ponovno zaživijo, ki ga prostovoljci Šolskega centra Velenje pripravljamo skupaj s  PUP Saubermacher in Tekstilkom ter je prijavljen kot del  Tednov vseživljenjskega učenja.

Pred Šolskim centrom Velenje bomo v tem času zbirali še uporabna in čista oblačila, na stojnicah pa si boste lahko brezplačno izbrali tudi kaj zase.

Ob 10.00 bomo dogodek popestrili z modno revijo in kulturnim programom.

Prijazno vabljeni!

Preberi več

IZJEMEN DOSEŽEK MLADEGA RAZISKOVALCA BRUNA ŠONCA

Bruno Šonc, dijak 3. letnika Gimnazije ŠC Velenje, je na 56. srečanju Mladih raziskovalcev Slovenije na področju filozofije osvojil ZLATO PRIZNANJE, in sicer 1. mesto v državi. Naslov naloge: Vprašanje pravičnosti in svobode pri Rawlsu. Mentorica: Sandra Dostal, prof. soc. in univ. dipl. fil.

Iskrene čestitke!

Preberi več

Mnogoboj družabnosti na Šolskem centru Velenje

Zadnji delovni dan pred prvomajskimi počitnicami smo na Šolskem centru Velenje po dveletnem premoru organizirali tradicionalni Mnogoboj družabnosti, na katerem so sodelovali dijaki vseh srednjih šol ŠC Velenje. Skupaj so v mešanih ekipah sodelovali pri nalogah, ki so jih morali opraviti na osmih kontrolnih točkah po Velenju. Na vsaki kontrolni točki so po opravljeni nalogi žrebali naključno besedo iz katerih so morali do konca poti sestaviti zgodbo. Dogodek smo zaključili na prireditvenem prostoru Vista, kjer so se z glasbenimi točkami predstavili dijaki vseh srednjih šol Šolskega centra Velenje. Tekmovalne ekipe so prebrale svoje zgodbe in ekipa, ki je za svojo zgodbo prejela najglasnejši aplavz, je prejela pokal Mnogoboja družabnosti. 

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660