srssersssdgimvssmicdsd
srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

Spletni dobrodelni koncert ERŠ – Prisluhnimo srcu

Spoštovani dijaki, sodelavci, starši in vsi prijatelji naše šole!

Letošnji dobrodelni koncert ERŠ je že deveti zapovrstjo in prvi, ki ga bomo izvedli na daljavo. Slogan letošnjega dobrodelnega koncerta je »Prisluhnimo srcu«. Dobrodelna prireditev daje priložnost, da se odpro zakladi našega srca in nam daje lep občutek, da delamo dobre stvari. Pomembno je, da nas v dobrem nič ne ustavi.

Nastopali bodo: dijaki ERŠ in Gimnazije, Lara Krneža, Matjaž Jelen in Modrijani.

Sledite povezavi https://youtu.be/wLZjPYPSeqc, ki bo aktivirana v torek, 18. 5. 2021, ob 20.00.

Prisrčno vabljeni.

Simon Konečnik,
ravnatelj ERŠ

Preberi več

Modno podstrešje – odpiralni čas

Naša prenovljena dijaška trgovina MODNO PODSTREŠJE je za vas odprta po naslednjem urniku:

  • Ponedeljek: 11.30-13.00
  • Torek: 10.00-11.30
  • Četrtek: 10.00-11.00
  • Po dogovoru na: masa.kolsek@scv.si

Obveščamo vas, da oblačil žal trenutno ne zbiramo, ste pa lepo vabljeni, da nas obiščete! 😊

Preberi več

Na mednarodnem srečanju ICYS Gaber Čuješ in Laura Pečnik Budna osvojila srebrno priznanje

»Sva Gaber Čuješ, dijak Elektro in računalniške šole, in Laura Pečnik Budna, dijakinja Gimnazije Velenje. Letos sva se udeležila mednarodnega tekmovanja za mlade znanstvenike/raziskovalce (ICYS) s svojo raziskovalno nalogo »Uporaba simulatorja letenja v letalski industriji«. Tekmovanje je potekalo preko spleta od 24. do 26. aprila 2021, kjer smo tekmovali mladi znanstveniki iz skoraj celega sveta na področjih tehnike, znanosti o življenju, znanosti o okolju, matematike in fizike.

Slovenska ekipa je imela štiri raziskovalne naloge, za katere smo prejeli dve srebrni priznanji in eno bronasto. Na žalost so letos, zaradi koronavirusa, potekale tudi priprave preko spleta in so trajale približno kakšen mesec. Tekmovalci smo morali najprej posneti predstavitveni video, nato ustvariti plakat za našo raziskovalno nalogo in za konec predstaviti našo raziskovalno nalogo in plakat recenzentom iz vseh sodelujočih držav. Predstavitve raziskovalnih nalog so trajale dva dni, tretji dan je sledila skupna razglasitev rezultatov. Število nalog, ki prejmejo bronasto, srebrno ali zlato priznanje, je odvisno od števila prijavljenih nalog na določeno področje in od tega, kako so se tekmovalci izkazali. Tistim, ki je čisto malo manjkalo do bronastega priznanja, so podarili posebne nagrade.

Preberi več

Volitve dijakov v svet ŠC Velenje

Dijaki imajo v 18-članskem svetu Šolskega centra Velenje 2 predstavnika. Volitve bodo dijaki  izvedli 14. in 17. maja 2021. Na dijaških skupnostih šol so dijaki izbrali po enega predstavnika. Kandidati so:

  • Aljaž Golob, Elektro in računalniška šola
  • Leon Kreft, Šola za strojništvo, geotehniko in okolje
  • Tija Jahiri Kandolf, Šola za storitvene dejavnosti
  • Anastazija Gračner, Gimnazija

Predstavitve kandidatov:

Preberi več

Ambasadorji Evropskega parlamenta Šole za storitvene dejavnosti gostili dr. Milana Brgleza

Na Šoli za storitvene dejavnosti dijaki in mentorji že od leta 2017 sodelujemo v mednarodnem projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, ki ga vodi Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Gre za izobraževalni program, ki je namenjen ozaveščanju mladih, spoznavanju Evropske unije in možnosti, ki jim jih nudi v vsakdanjem življenju. Poleg tega mlade vzpodbuja k razmišljanju o tem, kaj lahko storijo, da bo prihodnja Evropa takšna, kot si jo želijo.

Naziv Šola ambasadorka Evropskega parlamenta vsako leto uspešno ohranjamo zadnjih pet let, v projekt se vsako leto najbolj aktivno vključijo dijaki, ki jih tematika zanima. V okviru strokovnega modula mednarodni ekonomski odnosi pa evropske vsebine podrobno spoznajo dijaki 3. letnika izobraževalnega programa Ekonomski tehnik.

Preberi več

Spletna razglasitev rezultatov gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline

V šolskem letu 2020/2021 so raziskovalci v gibanju Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške izdelali in predstavili 41 raziskovalnih nalog. Kot smo v tem času že vajeni, smo morali zaradi pandemije koronavirusa prilagoditi tudi naše delo. Tako smo v četrtek, 6. maja 2021, ob 18. uri razglasili rezultate v živo preko kanala YouTube. Skozi program sta nas, hudomušno in sproščeno, vodila Ana Repas in Gaber Čuješ, ob pomoči še drugih dijakov Elektro in računalniške šole Šolskega centra Velenje. Mentorsko palico pa je v rokah trdno držal gospod Peter Vrčkovnik.

Vas zanima, kdo so letošnji prejemniki priznanj in katere so najboljše, torej nagrajene naloge? Ne skrbite, vse to najdete v prilogah. Lahko pa povemo, da najboljša osnovnošolska naloga nosi naslov »S kakšno samopodobo otroci vstopajo v jutrišnji dan?« in je delo Taje Pipan, pod mentorstvom Nataše Kotnik in dr. Maje Zakošek Pipan. Najboljšo srednješolsko nalogo »Energija kapljice« sta  oblikovala in izdelala avtorja Jan Konečnik in Danaj Čebular, po vodstvom mentorjev Petra Vrčkovnika in Islama Mušića.

Poleg nagrajenih pa objavljamo tudi seznam nalog, ki se bodo udeležile državnega srečanja. Rok za prijavo je 14. maj 2021. Drugi krog državnega srečanja naj bi bil 28. in 29. junija 2021.

Preberi več

18. mednarodni festival Več znanja za več turizma »MOJ KRAJ MOJ CHEF«

Prosim, glasujte za našo nalogo:
»S Piko in chefi odkrivamo gastronomsko dediščino Šaleške doline«

LINK ZA GLASOVANJE

Hvala!

FILM: S PIKO IN CHEFI ODKRIVAMO GASTRONOMSKO DEDIŠČINO ŠALEŠKE DOLINE

NALOGA: S PIKO IN CHEFI ODKRIVAMO GASTRONOMSKO DEDIŠČINO ŠALEŠKE DOLINE

V letu 2021 Slovenija dobiva naziv Slovenija Evropska gastronomska regija in veseli smo, da je Turistična zveza Slovenije letos zastavila temo »MOJ KRAJ MOJ CHEF«.

V okviru tega projekta smo se na ŠCV, Šoli za storitvene dejavnosti odločili, da skupaj s šefi našega kraja raziščemo gastronomsko dediščino Šaleške doline, obogatimo Pikin festival mesta Velenja z gastronomsko potjo, iz starih receptur in lokalno pridelanih živil smo pripravili zanimive jedi, Pikin pogrinjek, kotičke ustvarjanj, zeliščni kotiček in še druge zanimive aktivnosti, ki bodo popestrile in dopolnile že izjemno uspešen Pikin festival .

Gastronomija je področje, kjer lahko kreiramo in ustvarjamo in pomembno je, da se zavedamo, da je zelo pomemben partner turizmu in da le skupaj lahko dajeta petzvezdično doživetje za naše goste.

Vabljeni k branju naše naloge, vpogledu v naše recepture zanimivih tradicionalnih slovenskih modificiranih jedi in ogledu kratkega filma, ki smo ga v sklopu tega projekta pripravili.

Preberi več

Ana Ketiš med najboljšimi mladimi literarnimi ustvarjalci

Na literarnem natečaju Bodi pisatelj/pisateljica, ki ga je letos že osmič organiziral Pionirski dom Ljubljana, je med prejemniki priznanj za najboljše literarno delo tudi dijakinja 3. letnika Gimnazije Velenje Ana Ketiš.

Ana se je odzvala na razpis, s katerim Pionirski dom vzpodbuja mlade ustvarjalce k pisanju kratkih zgodb. Sprva je bil natečaj namenjen le osnovnošolcem, zadnji dve leti pa so bili k pisanju povabljeni tudi srednješolci.

Pionirski dom, letos skupaj z Mestom literature, Mestno knjižnico Ljubljana, Javno agencijo za knjigo, Mladinsko knjigo in Cankarjevo založbo, omogoča mladim spoznavati veličino pisane besede in lepoto slovenskega jezika.

S svojim besedilom so se morali srednješolci, udeleženci natečaja, odzvati na citat iz knjige Ane Svetel Dobra družba. In Ani je to s kratko zgodbo z naslovom Sanjač imenitno uspelo. Iztočnico o moškem, na katerem ni nič, »kar bi bilo vredno opisa«, je razvila v drzno, domišljijsko bogato, skoraj fantastično pripoved o sanjaču, »možu brez posebnosti«, ki pa vendarle vznemiri radovedno pripovedovalko, da sledi njegovim zelenim očem – simbolu drugačnosti. Okužena z »virusom sanj« se pridruži tistim, ki si še drznejo misliti, biti radovedni, izkušati svet kot celoto. In njene oči se spremenijo.

Preberi več

Video – Dan v rabljenih oblačilih

Tudi na Šolskem centru Velenje sodelujemo v akciji z naslovom Dan v rabljenih oblačilih, ki poteka 23. 4. 2021 pod okriljem društva Ekologi brez meja. V ta namen smo odprli prenovljeno dijaško trgovino z novim imenom Modno podstrešje in izdelali filmček rabljenih oblačil.

Preberi več

Sodelovanje prostovoljcev ŠCV na DNEVU RABLJENIH OBLAČILIH

Prostovoljci Šolskega centra Velenje se bomo 23. 4. 2021 pridružili vseslovenski akciji, ki poteka pod okriljem društva Ekologa brez meja in spodbuja ponovno uporabo oblačil.

Že dve leti potekajo na Šolskem centru zbiralne akcije oblačil, ki jih v pravi dijaški trgovini Šole za storitvene dejavnosti za prostovoljne prispevke bodoči prodajalci tudi ponujajo. Zavedamo se namreč, da je ponovna uporaba in recikliranje oblačil majhen, a pomemben prispevek k ohranjanju čistejšega okolja in zmanjševanju novodobnega suženjstva v tekstilni industriji. Z zbranimi prostovoljnimi prispevki pa poleg tega vsaj malo pomagamo dijakom iz socialno ogroženih družin.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660