srssersssdgimvssmicdsd
srssersssdgimvssmicdsd
 • Domov

Vabilo na spletno delavnico Green Skills

Zaposlene ŠC Velenje in ostale, ki jih zanima okoljevarstvo, energetika in krožno gospodarstvo, vabimo na spletni seminar Green Skills (Zelene veščine).

Na seminarju boste spoznali pojme s področja trajnostnega razvoja, krožnega gospodarstva in kako le-tega  razvijati v svoji organizaciji, spoznali boste ukrepe za energetsko učinkovitost in kako se energija uporablja v vsakdanjem življenju.

Vsebina usposabljanja:

 • Trajnostni razvoj
 • ESG
 • Ogljična nevtralnost
 • Krožno gospodarstvo
 • Energetska učinkovitost

Predavatelji: 

 • Riitta Dersten je strokovnjakinja s področja trajnostne rabe virov, ESG, nizkoogljične rešitve in biološko raznovrstnost.
 • Marko Kukka je strokovnjak s področja energetske učinkovitosti, energetskih pregledov, sisteme HPAC in uporabo energije v stavbah.
 • Jenni Nurmi je strokovnjakinja za krožno gospodarstvo za uporabo industrijskih stranskih proizvodov.

Seminar bo potekal med 15. 2. 2020 in 18. 2. 2020 od 14.00 do 16.00 (celotedenska delavnica), v angleškem jeziku; podrobnejše informacije in povezavo za prijavo lahko najdete na naslednji spletni starni: https://talentjourney.si/green-skills-training/

Seminar poteka v okviru projekta TalentJourney, katerega del je tudi Šolski center Velenje in je za udeležence brezplačen! Projekt sofinancira Program Erasmus+ Evropske Unije.

Vljudno vabljeni!

Preberi več

Imamo zmagovalni logotip za dijaško trgovino Modno podstrešje!

Najlepša hvala vsem, ki ste s svojimi idejami sodelovali na natečaju za oblikovanje logotipa za našo dijaško trgovino MODNO PODSTREŠJE.

Idej je bilo mnogo, izbrali pa smo logotip, ki ga je oblikovala SIMONA VIDMAR, študentka podiplomskega študija na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Iskrene čestitke!!!

Preberi več

Predinformativni dan

V sredo, 20. 1. 2021, bo za dijake zaključnih letnikov na ŠC Velenje organiziran Predinformativni dan, kjer bomo gostili predstavnike različnih strokovnih šol, fakultet in organizacij (policija, vojska, študentski domovi, študij v tujini), ki se vam bodo predstavile, da bo odločitev za nadaljnjo karierno pot lažja. Predinformativni dan bo letos potekal v virtualni obliki. Nekatere fakultete se nam bodo na dan dogodka po objavljenem razporedu predstavile v živo preko videokonference, kjer boste imeli možnost zastaviti tudi kakšno vprašanje, na katerega vam bodo z veseljem odgovorili. 

Preberi več

Vabilo na glasovanje za našo dijakinjo Niko Oder

Za našo dijakinjo Niko Oder, ki se je s svojimi glasbenimi uspehi uvrstila med ožje finaliste projekta Mladi upi, lahko glasujete od ponedeljka, 28. decembra, do nedelje, 10. januarja. 

Glasujete s klikom na spodnji link tako, da ob imenu in fotografiji kliknete na srček, glasove lahko oddate na vseh vaših pametnih napravah hkrati (računalnik, tablica, telefon), glasovati pa je možno tudi vsak dan znova.

Triglav – Mladi upi (mladi-upi.si)

Iskrena hvala za vašo podporo, ki ji bo pomagala pri doseganju ciljev še v bodoče! Zelo vam bo hvaležna, če boste povezavo do glasovanja posredovali še svojim prijateljem in znancem.

Foto: Mateja Jordovič Potočnik – studio Forma

Preberi več

Zahvala slovenskim prostovoljcem

Prisrčna zahvala vsem slovenskim prostovoljcem od dijakinje Šole za storitvene dejavnosti, Maje Šmon

Dragi prostovoljci!

Ko izrečemo besedo prostovoljstvo, ki je tesno povezana z besedo solidarnosti, je prav in pošteno, da pravzaprav vemo, o čem govorimo. Pravi pomen te besede nedvomno poznajo naši starši, stari starši, pradedki, prababice, skratka tisti, ki so živeli v času, ki je drugačen kot čas danes. Govorim o času, ko so ljudje znali združiti moči, energijo, znanje, ko jim ni bilo težko stopiti skupaj, da so ustvarjali tovarne, delovna mesta, gradili domove, kulturna središča, športne centre in tudi rekreacijske objekte, v katerih so se radi družili ter na miren način reševali vsakodnevne težave.

Žal so se vrednote današnje generacije spremenile in so popolnoma drugačne. Pogosto je v ospredje postavljen posameznik z željo po imetju in kopičenju. Oplemenitenje lastnine na račun skupnosti, skupnega dobrega, je v zadnjem obdobju močno razkrojilo našo družbo, razdelilo in osamilo ljudi, skupnosti in druženja skorajda ne poznamo več.

Preberi več

Koronavirus

Šolski center Velenje uvaja enotno spletno mesto, kjer bomo objavljali vse informacije o delu v času izbruha koronavirusa: https://www.scv.si/sl/kategorija/koronavirus/

Šolske svetovalne delavke so ustvarile SVETOVALNI KOTIČEK (najdete ga na spletni strani posamezne šole – glavni meni), kjer lahko poiščete koristne aktualne informacije, spletne povezave, nasvete, kontakte pomoči v primeru čustvenih stisk in koristne vsebine.

Janko Pogorelčnik,
direktor ŠC Velenje

Preberi več

Vabilo na spletno delavnico Digital twins in Smart Manufacturing

Zaposlene ŠC Velenje in ostale, ki jih zanima pametna proizvodnja in simulacije, vabimo na drugo izvedbo spletnega seminarja Digital twins in Smart Manufacturing (Digitalni dvojčki v pametni proizvodnji).

Digitalni dvojček je navidezni simulacijski model, sestavljen iz stroja, robotske celice ali proizvodne linije, ki lahko posnema uporabo in obnašanje resničnega stroja, robotske celice ali proizvodne linije. Digitalni dvojček simulira operacijsko okolje in vse proizvodne procese tako realistično, kot je potrebno. Eden glavnih namenov digitalnih dvojčkov je, da se z njimi lahko simulira delovanje proizvodnega procesa, še preden se kupi draga proizvodna oprema. Z digitalnimi dvojčki lahko različne postavitve in proizvodne procese enostavno preizkusimo, da odstranimo ali zmanjšamo drage fizične prototipe. To ni samo stroškovno učinkovito ampak zmanjšuje tudi tveganje.

Vsebina usposabljanja:

 • Spoznajte, kaj je digitalni dvojček
 • Za kaj je digitalni dvojček koristen?
 • Kdo jih uporablja?
 • Kako se to izvede (v najpreprostejši obliki – od navidezne do fizične oblike)

Seminar bo potekal 8. 2. 2020 in 12. 2. 2020 od 14.00 do 16.00 (celotedenska delavnica), potekal bo v angleškem jeziku; podrobnejše informacije in povezavo za prijavo lahko najdete na naslednji spletni starni: https://talentjourney.si/digital-twins-in-smart-manufacturing/

Seminar poteka v okviru projekta TalentJourney, katerega del je tudi Šolski center Velenje in je za udeležence brezplačen!

Predavatelj: Joonas Kortelainen MSc (Tech), researcher/lecturer, Satakunta University of Applied Sciences

Vljudno vabljeni!

Preberi več

Natečaj za izdelavo logotipa dijaške trgovine

Naša dijaška trgovina rabljenih oblačil Trend butik je dobila novo ime MODNO PODSTREŠJE. Izoblikovali sta ga dijakinji Šole za storitvene dejavnosti, Staša Lukner in Dardana Maksuti, ki jima za odlično idejo iskreno čestitamo.

Da bo naša trgovina postala čisto prava, pa potrebujemo še logotip.

Vabljeni vsi, ki si želite ustvarjati in na ta način sodelovati v našem dobrodelnem projektu, da pošljete svoje predloge logotipov do 15. 2. 2021 na naslov masa.kolsek@scv.si.

Logotip naj vsebuje:

Preberi več

Voščilo prostovoljcev ŠCV

Ker prostovoljci ŠC Velenje letos za naše najstarejše prijatelje, stanovalce Doma za varstvo odraslih in ostale upokojence, žal ne moremo pripraviti tradicionalnega dobrodelnega koncerta v Vili Bianca, smo združili moči in zanje in za vse vas izdelali kratek film, v katerem se predstavljajo nekateri naši uspešni glasbeniki, igralci in plesalci.

Najlepše se zahvaljujemo vsem mentorjem, ki so pri izdelavi filma kakorkoli pomagali, pred vsem pa gospodu Petru Vrčkovniku, ki je vse naše ustvarjalne trenutke strnil v naslednjo umetniško celoto:

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660