srssersssdgimvssmicdsd

Predinformativni dan na Šolskem centru Velenje 

Predinformativni dan je na Šolskem centru Velenje postal že kar tradicionalni dogodek za dijake zaključnih letnikov. Letos smo ga izvedli že štirinajsto leto, in sicer letos ponovno v živo.

Dijaki četrtih letnikov na dan dogodka, v četrtek, 26. 1. 2023, niso imeli pouka, tako da so se lahko, v skladu s svojimi interesi,  udeležili predstavitev fakultet in ostalih organizacij, ki niso direktno povezane s študijem. Organizacije, kot so Zavod za zaposlovanje in društvo Novus, so predstavile potek načrtovanja kariere, IntegralEdu je predstavil študij v tujini, gostili pa smo tudi predstavnike policije in vojske, kjer so dijaki dobili vpogled v poklic policistov in vojakov in v možnosti izobraževanja in zaposlovanja na teh področjih.

Tekom dopoldneva, od 8.00 do 14.00, se je dijakom v živo predstavilo okoli 50 fakultet, višjih in visokih šol iz cele Slovenije. Udeležba dijakov je bila dobra in verjamemo, da si bomo tudi letošnji predinformativni dan zapomnili vsi sodelujoči kot prijeten in uspešen ter predvsem koristen dan za naše dijake.

Anita Petek, koordinatorica predinformativnega dneva

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660