ŠSD – prvi na mednarodnem gastronomskem tekmovanju Biser mora 2023

Saška Miklavžina, Sara Klančnik, Jan Cerkovnik in Ian Žvipelj, dijaki programov gastronomija  ter gastronomske in hotelske storitve, so od 28. do 31. marca 2023 tekmovali na 18. mednarodnem kulinaričnem festivalu Biser mora v Supetru na otoku Braču.

V kategoriji timsko tekmovanje srednjih šol, kjer se je pomerilo 40 ekip iz 20-ih držav, se je Šola za storitvene dejavnosti z drugim najvišjim številom osvojenih točk med vsemi sodelujočimi uvrstila na najvišje mesto tudi med sodelujočimi slovenskimi šolami. Dijakinji Sara Klančnik in Saška Miklavžina sta za uvrstitev v sam mednarodni kulinarični vrh prejeli zlato kolajno in priznanje.

Prav tako je dijakinja Saška Miklavžina prejela najvišje število točk med vsemi tekmovalci v kategoriji »Rižote«.

Skupaj so tako dijaki ŠSD prejeli štiri zlate, eno srebrno in tri bronaste kolajne. Ocenjevalno komisijo so prepričali z izvirnostjo krožnikov, pravilno pripravo in izborom jedi, pretanjenim okusom ter moderno sodobno dekoracijo in postrežbo.  

Mentorici Saški in Sari sta bili Simona Pompe in Marijana Novak, Janu in Ianu pa Janez Jevšnik. 

TIMSKO TEKMOVANJE SREDNJIH ŠOL

  • POSEBNA KOLAJNA IN PRIZNANJE: Sara Klančnik in Saška Miklavžina
  • ZLATA KOLAJNA: Sara Klančnik
  • ZLATA KOLAJNA Saška Miklavžina
  • BRONASTA KOLAJNA: Jan Cerkovnik  
  • BRONASTA KOLAJNA: Ian Žvipelj  

RIŽOTE

  • ZLATA KOLAJNA (najvišje število točk): Saška Miklavžina
  • ZLATA KOLAJNA: Sara Klančnik
  • SREBRNA KOLAJNA: Ian Žvipelj
  • BRONASTA KOLAJNA: Jan Cerkovnik
SKUPINSKA (2)