srssersssdgimvssmicdsd

Tehnični dan za voznike enoslednih vozil

sredo, 25. aprila 2018, je bil na poligonu za motoriste pred Medpodjetniškim izobraževalnim centrom Tehnični dan za voznike enoslednih vozil.

Dogodek smo pripravili v okviru projekta Dijaki dijakom za varno mobilnost v srednjih šolah skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje. Sodelovali so še Policijska postaja Velenje, Prometna policijska postaja Celje, poklicno gasilsko društvo Velenje, Zveza šoferjev in avtomehanikov Velenje, Zdravstveni dom Velenje ter Avtošola Antlej. Dijake in ostale zbrane je v uvodu nagovoril predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje Drago Seme. Prometni policist Prometne policijske postaje Celje Marko Hriberšek  je na poligonu prikazal pripravo na vožnjo, opozoril na ustrezno zaščitno opremo, izpravnost motorja ter z motorjem prikazal varno vožnjo. Pomočnik komandirja Policijske postaje Velenje Marko Prevolčič je govoril o kondicijski pripravi na sezono, o kulturi vožnje in o varnostni opremi pri vožnji z motorjem.
Reševalca Urban in Mario iz Zdravstvenega doma Velenje sta s pomočjo dijakinje Tjaše uprizorila reševanje po nesreči z motorjem – kako je potrebno ravnati pred prihodom reševalcev. Gasilci PGD Velenje pa so prikazali, kako rešujejo ukleščene v prometnih nesrečah.Ob koncu prireditve so motoristi preizkusili svoje znanje na poligonu, policist pa jih je po vožnji opozoril na nepravilnosti oz. izrekel pohvale ob dobri vožnji.

Dijaki so izvedeli, da hitrost kot dejavnik tveganja ostaja eden izmed glavnih vzrokov prometnih nesreč in pomembno prispeva k teži posledic prometnih nesreč, številu hudo in smrtno poškodovanih. Za lastno varnost in varnost drugih udeležencev v prometu največ storijo z odgovornim ravnanjem v prometu. Namen tega dneva je bil dijake osveščati, da  z odgovorno vožnjo varujejo življenja in da prehitra vožnja ni sprejemljiva ter pomeni tveganje za hude posledice.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660