srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Praktično usposabljanje dijakov iz Makedonije

Praktično usposabljanje dijakov iz Makedonije

Na Elektro in računalniški šoli in na Medpodjetniškem izobraževalnem centru med 6. in 17. novembrom  2017 gostimo na praktičnem usposabljanju z delom kar 30 dijakov iz Makedonije, ki prihajajo iz strokovne šole Strucnoto uciliste Niko Nestor iz Struge.

Dijaki, ki se sicer izobražujejo v programu Elektrotehnik računalništva, bodo med 14-dnevnim bivanjem v Velenju programirali mikrokrmilnike za nadzor senzorjev, izdelali spletno aplikacijo za delo z mikrokrmilniki in vzpostavili računalniški sistem in omrežje za celovito upravljanje s senzoriko na daljavo.

Dijaki iz Makedonije so bili vključeni še v različne druge aktivnosti, med drugim so jih dijaki Šole za storivene dejavnosti (po zelo deževnem vremenu) turistično vodili po Velenju, ogledali so si Muzej premogovništva Slovenije, odšli na vikend izlete v Celovec, Maribor in Ljubljano  …

Sodeč po prvih komentarjih makedonskih dijakov so le-ti zadovoljni s programom dela in dosedanjo izvedbo praktičnega usposabljanja, posebej pa so navdušeni nad opremljenostjo šole in pogoji dela za dijake.

Praktično usposabljanje makedonskih dijakov poteka v okviru projekta mobilnosti Erasmus+.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660