srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Poslanica ministrice, dr. Maja Makovec Brenčič, ob začetku šolskega leta

Poslanica ministrice, dr. Maja Makovec Brenčič, ob začetku šolskega leta

Drage dijakinje in dijaki, spoštovane učiteljice in učitelji, strokovne delavke in strokovni delavci, tehnične delavke in tehnični delavci v šolah!

Počitnice so minile, kot bi trenil. Iskreno upam, da ste se jih naužili in si nabrali moči za novo šolsko leto. Dijakinje in dijaki se gotovo veselite srečanja s sošolci in sošolkami. In prepričana sem, da se že veselite novih znanj in spoznanj v novem šolskem letu. Učenje, usvajanje znanja je bogastvo, ki vam ga nihče ne more odvzeti. Prav zato naj bo to izziv vaše poti in priložnosti v življenju, v vaši prihodnosti.

Šola pa je mnogo več kot samo hram znanja, zato ne pozabite, kako pomembni so – tako kot v življenju tudi v šoli – medsebojno razumevanje, spoštovanje, sodelovanje, strpnost in razumevanje različnosti. Zato ponudite pomoč drug drugemu, kadar je to potrebno, krepite prijateljstvo, sodelujte drug z drugim, bodite spoštljivi.

Z veseljem lahko povem, da bo v tem šolskem letu v Sloveniji šolski prag prestopilo 19.300 novih dijakov. Dragi prvošolke in prvošolci, zagotovo ste vznemirjeni pred tem velikim korakom. Želim vam, da bi šola postala vaša ljuba spremljevalka, ki vas bo bogatila z znanjem, spodbujala radovednost in v kateri boste pletli zanimive prijateljske vezi. Morda z vstopom v šolo res nastopi čas, ko je konec brezskrbnosti. A hkrati je to čas, ki bo najbolj zaznamoval vaše življenje. Tega se gotovo zavedajo tudi vaši starši. Zato vam še posebej želim, da šolo radi in z veseljem obiskujete, da se v njej počutite varno in da v njej iščete odgovore na vse, kar vas zanima in spodbuja k novim védenjem in spoznanjem.  

Dijakinje in dijaki, prosim vas tudi, da ste na poti v šolo še posebej pazljivi. Varno stopajte po šolskih poteh, bodite previdni, ko prečkate cesto. Voznice in vozniki, tudi vas prosim za pazljivost, posebno v okolici šol. In ne le ob prvih šolskih dneh. Mladi so pogosto razposajeni, zatopljeni v pogovor, igro, v svoj svet, zato pazite nanje. Prilagodite hitrost vožnje in dosledno upoštevajte cestnoprometne predpise. Hvala vam za to.


Spoštovane učiteljice in učitelji!

Živimo v nenehnih spremembah v okolju in družbi, v kateri brez dobrega sodelovanja ni mogoče ustvarjati resničnega napredka, zlasti na področju izobraževanja. Naj nas zato povezuje poslanstvo vašega vsakdana z vizijo prihodnosti za mlade, ki utrjuje in spodbuja vrednote znanja, trud in spoštovanje.

Toliko izjemnih mladih posameznikov imamo. Za njimi stojite prav vi, učiteljice in učitelji, ki jih iz dneva v dan opogumljate stopati po poteh iskanja in usvajanja znanja. Hvala, da ste pri tem vztrajni in ustvarjalni soustvarjalci družbe znanja. Priložnosti zanjo in naš skupni razvoj vidim predvsem v gradnji ustvarjalnih podpornih okolij; odprtem šolskem prostoru, ki sprejema in spodbuja povezovanje, inovativnost, vpetost v lokalno in mednarodno okolje; ki opolnomoči in pomaga k vašemu profesionalnemu razvoju in ki je usmerjeno k nenehnemu zagotavljanju kakovosti. Dopuščajmo pri vsem tem različnost videnj in mnenj, jih soočajmo in ustvarjajmo dialog, brez katerega ni dobrih rešitev. In teh si želimo vsi.

Spoštovane strokovne delavke in delavci, spoštovane tehnične delavke in delavci v šolah!

Brez vas ne more biti kakovostnega šolskega vsakdana in zadovoljne mladine. Zato se vam ob tej priložnosti zahvaljujem za vse doslej opravljeno delo in vas prosim, da ga tako odgovorno kot do zdaj opravljate tudi v prihodnje. Tudi vi ste tisti, ki v mnogočem pripomorete k prenosu znanj in vzgoji otrok, predvsem pa k dobremu delovanju tega velikega sistema, ki mu pravimo izobraževanje.


Spoštovani vsi!

Slovenska šola je dobra šola. Zaradi vseh, ki jo predano in odgovorno soustvarjate. V dobro otrok, mladih, slovenske družbe.

Srečno – novemu šolskemu letu na pot!

Seveda se tej vzpodbudni poslanici ministrice pridružujemo tudi vsi zaposleni na Šolskem centru Velenje. Mi smo v tem šolskem letu sprejeli 445 novincev. Tako je v novo šolsko leto 2015/2106 pri nas zakorakalo 1855 dijakov. Temu se bo v nadaljevanju pridružilo še okrog 460 rednih in izrednih študentov in vsaj 1000 odraslih.

Mag. Ivan kotnik, direktor ŠCV

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660