srssssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Odlični dosežki Nejca Zajca in Luka Jevšenaka na mednarodnih matematičnih tekmovanjih

Odlični dosežki Nejca Zajca in Luka Jevšenaka na mednarodnih matematičnih tekmovanjih

Poleti si večina dijakov z veseljem oddahne od napornega šolskega dela in predvsem ukvarjanja z matematiko. To pa ne velja za Nejca in Luka, ki sta skozi šolsko leto uspešno opravila zahtevne kvalifikacije in se uvrstila na različna mednarodna tekmovanja iz matematike. To niso le tekmovanja, pač pa tudi dobra priložnost za spoznavanje drugih dežel in druženje z vrstniki, krona vsega pa so dobri rezultati. Luka in Nejc sta dokazala, da sta res dobra matematika.

Luka se je julija udeležil 4. Sredozemskega mladinskega matematičnega tekmovanja v Rimu v Italiji (MYMC 2017). Tekmovanje poteka v angleščini, je ekipno, vsako ekipo sestavljata dve dekleti in dva fanta. Slovenska ekipa je med petnajstimi ekipami osvojila odlično tretje mesto, boljši sta bili le ekipi Cipra in Španije.

Nejc pa je julija potoval v Rio de Janeiro v Braziliji na 58. Mednarodno matematično olimpijado (IMO 2017). Osvojil je pohvalo, skupno število  osvojenih točk šestčlanske slovenske ekipe pa je izenačenje najboljšega slovenskega rezultata doslej (to je Slovenijo uvrstilo v prvo polovico med 111 sodelujočimi državami).

Avgusta je Nejc potoval v Vilno v Litvi na 11. Srednjeevropsko matematično olimpijado (MEMO 2017). Od tam se je vrnil s srebrno medaljo v posamični konkurenci, srebrno medaljo pa je med 11 sodelujočimi državami osvojila tudi šestčlanska slovenska ekipa v ekipnem tekmovanju.

Nejc in Luka, na gimnaziji smo izjemno ponosni na vaju. Iskrene čestitke!

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660