srssssersssdgimvssmicdsd

Mednarodna konferenca projekta CWIC

V Termah Zreče je 6. 6. 2017 potekala malce drugačna mednarodna konferenca v okviru Erasmus+ projekta »Cooperative and Work Integrated Curriculum« (strateška partnerstva), katerega nosilni partner je Šolski center Velenje.

V uvodnem delu konference je potekala dinamična skupinska razprava v t.i. pogovorni kavarni, kjer so udeleženci podali svoja mnenja, razmišljanja in poglede o praktičnem usposabljanju v podjetjih ter razvoju strokovnih kadrov.

Osrednji del konference je bil namenjen predstavitvi razvojnega dela tri leta trajajočega mednarodnega projekta, v katerem je sodelovalo 7 partnerjev iz Slovenije, Avstrije, Makedonije in Španije. Poudarek predstavitev so bile izkušnje Šolskega centra Velenje in Šolskega centra Slovenske Konjice-Zreče pri razvoju t.i. sodelovalnega kurikula, enega od možnih pristopov pri povezovanju vsebin izobraževanja v šoli z delom v podjetjih. Na konferenci je predstavnica Višje strokovne šole, ga. Martina Omladič, predstavila dveletno delo pri razvoju prilagojenega učnega načrta praktičnega izobraževanja študentov programa Mehtraonika, ki upošteva individualno prilagoditev učnih ciljev delovnemu mestu.

Konferenco so zaključili direkotrji slovenskih partnerskih organizacij projekta s pogovorom na kavču na temo Nove možnosti povezovanja šol in podjetij pri izobraževanju mladih.

Zapisal: Miran Papež

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660