srssersssdgimvssmicdsd

Humanitarna akcija prostovoljcev

V jesenskih mesecih tega šolskega leta smo se prostovoljci Šolskega centra Velenje s koordinatoricama Mašo Kolšek in dr. Karmen Mikek in Humanitarno društvo ADRA odločili, da združimo moči in izvedemo prav posebno humanitarno akcijo, namenjeno starejšim občanom. Zavedamo se, da življenje z marsikom ni bilo prizanesljivo, da v teh predprazničnih dneh, polnih evforije, nakupovalne mrzlice in premnogih prireditev, namenjenih predvsem otrokom, žal prevečkrat pozabljamo na tiste starejše, ki so osamljeni, morda socialno šibkejši ali celo priklenjeni na posteljo ali invalidski voziček. Pozabljamo, da v teh dneh le ti potrebujejo samo kanček pozornosti, stisk roke, prijazno besedo, ki jim lahko povrne voljo do življenja, upanje, da v tem divjem ritmu našega vsakdanjega življenja niso pozabljeni.

Humanitarno društvo ADRA je zato s pomočjo Centra za socialno delo Velenje poiskalo te ljudi in zanje pripravilo v nakupovalnem centru Velenjka humanitarno akcijo zbiranja manjših daril. Prav tako se v okviru prostovoljstva zbirajo sladki priboljški tudi na Šolskem centru Velenje, svoj prispevek pa je v obliki knjižnih daril poklonila tudi Mestna občina Velenje. Zbrane izdelke bomo z dijaki programa Trgovec Šole za storitvene dejavnosti zavili in aranžirali, prostovoljci pa jih bodo našim ostarelim na dom odnesli v prvih dneh novega leta. Le ti so bili poleg ostalih starejših občanov povabljeni tudi na našo osrednjo kulturno prireditev, ki je pod pokroviteljstvom Mestne občine Velenje tokrat potekala 11. 12. 2017 v prekrasni dvorani Vile Bianca.

Prostovoljcem Šolskega centra Velenje se je letos pridružil celoten gimnazijski 1. letnik umetniške smeri, seveda ob veliki podpori in spodbudi njihove razredničarke, gospe dr. Sonje Hudej. Oddelek, poln umetniškega duha, mladostne energije in entuziazma, tako z likovnega kot z glasbenega vidika, se je v Vili Bianci v sodelovanju z mentorji predstavil s prekrasnim prazničnim  glasbenim programom in likovno razstavo, ki je na ogled v 1. etaži Vile Bianca. Za pogostitev ob zaključnem sproščenem druženju je v galeriji Vile poskrbela Šola za storitvene dejavnosti.

Vsi skupaj smo veseli in ponosni, da nam je zopet uspelo dokazati, da je medgeneracijsko sodelovanje še kako pomembno, da so druženja mladih s starejšimi za razvoj zdrave, uspešne in tolerantne družbe še kako nujna in da smo si vsi edini, da moramo s podobnimi druženji, sploh v dneh, ko osamljenost mnogih še prevečkrat neusmiljeno privre na površje, nadaljevati.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660