srssersssdgimvssmicdsd

Napoved dogodkov

6. december // 2. »Posvetovalno« konferenco Višje strokovne šole Velenje // ob 10.30 uri na Medpodjetniškem izobraževalnem centru

23. november // Projekt ”Za vas in nas posadimo drevo” // Šola za strojništvo, geotehniko in okolje

22. november // Izvajanje delavnic za Center šolskih in obšolskih delavnic // MIC

12. november ob 13.00 // Mešani mladinski pevski zbor Šolskega centra Velenje vabi v svoje vrste nove pevke in pevce. Pevske sposobnosti bodo pevci lahko pokazal na avdiciji v ponedeljek, 12. 11. 2018 ob 13.00, v učilnici A 112, Gimnazija Velenje (1. nadstropje).

8. november // Brezplačni preventivni zimski pregledi osebnih vozil // MIC

26. oktober // Kulturni dom Velenje ob 18.00 // Slavnostna akademija ob 60 obletnici Šolskega centra Velenje
Na Šolskem centru Velenje se že vrsto let prepleta tradicija, napredek, znanje in raziskovanje. Letošnje leto je za nas še posebno leto, saj praznujemo 60 let naše rasti in razvoja.

22. oktober // Nastop pevskega zbora Šolskega centra Velenje in gostov iz mešanega mladinskega pevskega zbora gimnazije Theodor Heeuss iz Esslingena // Velika dvorana Glasbene šole Velenje ob 19.00
Jubilejni koncert ob 45-letnici pevskega prijateljstva med mešanim mladinskim pevskim zborom ŠC Velenje in mešanim mladinskim pevskim zborom gimnazije Theodor Heeuss iz Esslingena.

16. oktober // 9. državno srečanje okoljevarstvenih tehnikov na Šolskem centru Velenje
Srečanje organiziramo v želji po povezovanju in izmenjavi izkušenj znotraj programa Okoljevarstveni tehnik.

4. – 5. oktober // 4. srečanja dijakov slovenskih Umetniških gimnazij – likovne smeri
V času od 4. do 5. oktobra 2018, se bo deset dijakov in dijakinj Umetniške gimnazije Velenje udeležilo 4. srečanja dijakov slovenskih Umetniških gimnazij – likovne smeri. Srečanje bo potekalo v organizaciji Umetniške gimnazije Koper na Debelem rtiču. Tema in hkrati naslov letošnjega srečanja je “ (Ne)odvisnost od sodobnih tehnoloških pripomočkov”.

26. – 28. september // Dnevi odprtih vrat Šolskega centra Velenje
Tudi v šolskem letu 2018/2019 vas prijazno vabimo, da se nam pridružite na dejavnostih. Za učence osmih in devetih razredov pripravljamo Dneve odprtih vrat Šolskega centra Velenje. Namenjeni so predstavitvi poklicev, izobraževalnih programov in srednjih šol.

25. september ob // Kulturni dom Velenje ob 18.00 // Županov sprejem za zlate maturante
Župan v prazničnem mesecu povabi na sprejem velenjske zlate maturante.

19. september // Osrednja slovesnost ob prazniku Velenja
Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič vsako leto tradicionalno v okviru občinske slovesnosti podeli županova priznanja, plakete in grbe Mestne občine Velenje. Plaketo Mestne občine Velenje med drugim prejme tudi gibanje Mladi raziskovalci Šaleške doline

15. september // Velenje se predstavi
V mesecu občinskega praznika tradicionalno MO Velenje organizira športno-kulturno prireditev. Na Titovem trgu se bodo predstavili velenjska športna društva, kulturne organizacije in izobraževalne ustanove.

12. september // Gibanje mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline
Objavljen 36. razpis gibanja Mladi raziskovalci za razvoj Šaleške doline za šolsko leto 2018/2019. Mladi avtorji lahko izdelajo raziskovalno nalogo z enega od 19 razpisanih področij. Več na www.mladiraziskovalci.scv.si.

11. – 16. september // MOS Celje
MOS je poslovno-sejemska prireditev, ki vsako leto privabi več kot 900 neposrednih in 1500 zastopanih razstavljavcev ter več kot 120 000 obiskovalcev. Šolski center Velenje se tudi letos predstavlja na Mednarodnem obrtnem sejmu Celje, ki poteka od 11. 9. 2018 do 16. 9. 2018. S programi in eksponati 3D tiskanja, skeniranja, inteligentnih inštalacij smo prisotni na razstavnem prostoru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Svoje programe in možnosti izobraževanja predstavlja tudi naša Višja strokovna šola.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660