srssssersssdgimvssmicdsd
srssssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

6. mednarodno tekmovanje Balkan junior

V času od 10. do 13. maja 2018 je na Hrvaškem, v Labinu potekalo 6. mednarodno tekmovanje Balkan junior, v katerem tekmujejo dijaki, ki se izobražujejo v programih tehniških strok iz strojništva, elektrotehnike in mehatronike. Letošnjega tekmovanja so se udeležili dijaki iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Makedonije, Srbije, Turčije in Romunije.

Preberi več

Vabilo na sestanek prostovoljcev

Spoštovani prostovoljci!

Ker se bliža konec šolskega leta, vas vljudno vabiva na krajši sestanek, ki bo v četrtek, 17. 5. 2018, ob 14.20 v učilnici C002.

Na sestanku bomo strnili misli glede naše uspešnosti in razmislili o predlogih glede dela v prihodnjem šolskem letu. Tisti, ki ste opravljali prostovoljno delo tekom šolskega leta v različnih delovnih organizacijah, prinesite s seboj zbirne kartončke, da zabeležimo vaše opravljene ure.

Se vidimo!

Maša Kolšek in dr. Karmen Mikek, koordinatorici prostovoljnega dela na Šolskem centru Velenje

Preberi več

Tehnični dan za voznike enoslednih vozil

sredo, 25. aprila 2018, je bil na poligonu za motoriste pred Medpodjetniškim izobraževalnim centrom Tehnični dan za voznike enoslednih vozil.

Dogodek smo pripravili v okviru projekta Dijaki dijakom za varno mobilnost v srednjih šolah skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje. Sodelovali so še Policijska postaja Velenje, Prometna policijska postaja Celje, poklicno gasilsko društvo Velenje, Zveza šoferjev in avtomehanikov Velenje, Zdravstveni dom Velenje ter Avtošola Antlej. Dijake in ostale zbrane je v uvodu nagovoril predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje Drago Seme. Prometni policist Prometne policijske postaje Celje Marko Hriberšek  je na poligonu prikazal pripravo na vožnjo, opozoril na ustrezno zaščitno opremo, izpravnost motorja ter z motorjem prikazal varno vožnjo. Pomočnik komandirja Policijske postaje Velenje Marko Prevolčič je govoril o kondicijski pripravi na sezono, o kulturi vožnje in o varnostni opremi pri vožnji z motorjem.

Preberi več

10. Mnogoboj 2018

Mnogoboj družabnosti je tradicionalni družabnostni dogodek v obliki tekmovanja med šolami ŠCV
10. Mnogoboj družabnosti bo v četrtek, 26. 4. 2018, ob 8.15 uri v Športni dvorani Šolskega centra Velenje in bo trajal dve šolski uri. Tema letošnjega mnogoboja so ‘Ljudski običaji’.

Preberi več

Mnogoboj družabnosti povezal dijake Šolskega centra

V četrtek, 26. 4. 2018, je v športni dvorani ŠCV potekal že 10. mnogoboj družabnosti z naslovom »Kmečki običaji«, ki je tradicionalno tekmovanje namenjeno krepitvi socialnih mrež dijakov Šolskega centra. Ob zanimivem in zabavnem druženju so se dijaki vseh petih šol pomerili v igrah na temo običajev našega podeželja. Program sta vodila dijaka  Šole za storitvene dejavnosti, Jaka Breznik in Pina Pušnik Jamnikar. S plesom je dogajanje popestrilo Folklorno društvo Koleda, z glasbo pa so ga obogatili harmonikaši Strojne šole in Šole za storitvene dejavnosti. Ekipe šol, ki jih je sestavljalo po deset dijakov, so se pomerile v luščenju koruze, plesu in zabijanju žeblja. Ob končnem seštevku točk so slavili dijaki Strojne šole.

Preberi več

Prostovoljci – pomoč pri učenju

PROSTOVOLJCI!

Pouk se počasi  zaključuje, za nekatere dijake uspešno, druge pa čaka pred počitnicami še precej dela za uspešen zaključek šolskega leta. Ker je prav v teh dneh veliko takšnih dijakov, ki bi nujno potrebovali pomoč pri učenju, vljudno vabimo vse dijake, ki bi bili zmožni in pripravljeni pomagati, da se javite na enega od spodnjih naslovov.

masa.kolsek@scv.si ali karmen.mikek@scv.si

Pomoč pri učenju

Preberi več

Pogozdovanje

Opazovali smo gozdove, ki so poleg vode naše največje bogastvo.  Rekli smo si: »Nekaj lahko storimo!« Kajti tudi v naši bližnji okolici je gozdove najprej prizadel žledolom, ki je drevesa oslabil, nato še podlubnik.

Na ŠCV smo se takoj odzvali. V projektu so sodelovale tri šole ŠCV: ERŠ, ŠVRO in SSŠ, s 40 dijaki in dijakinjami in tremi učitelji.

Preberi več

Delavnica za partnerje projekta 3DSPEC

Na Šolskem centru Velenje smo med 9. in 13. aprilom 2018 izvedli petdnevno »aktivnost učenja, usposabljanja in poučevanja« v okviru mednarodnega projekta 3DSPEC – Specialist in 3D printing, ki poteka v programu Erasmus+, Ključni ukrep 2: Strateška partnerstva. Usposabljenja so se udeležili predstavniki dveh partnerskih organizacij projekta iz Poljske, inštituta KOMAG (Inštitut za rudarske tehnologije iz Gliwic) in šole PCKZiU (Okrožni center za poklicno in vseživljenjsko izobraževanje iz Wodzislawa Slaskega).

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660