• Banerji SCV
  • Banerji SCV2
  • Banerji SCV3
  • Banerji SCV4
srsssssersssdgimvssmicdsd
  • kakovostmladiraziskovalcimunus2eiEnergetski poligonekosolaprostovoljnoznakiIzobraževanje odraslihPoliglotZdruženje dijakov ŠCV
  • play

Novinarska konferenca pred začetkom šolskega leta

V ponedeljek, 29. avgusta, bomo ob 11. uri v Vili Bianci (Stari trg 3, Velenje) pripravili novinarsko konferenco pred začetkom šolskega leta. Seznanili vas bomo s podatki o vpisu, opravljenih in načrtovanih investicijah ter o novostih v prihajajočem šolskem letu.

Na novinarski konferenci bodo prisotni ravnatelji velenjskih osnovnih šol, Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje, vrtca, glasbene šole, direktorica Andragoškega zavoda Ljudska univerza Velenje, direktor Šolskega centra Velenje in predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.

Obvestilo

Tudi na našem Centru je v teh dneh že zelo živahno. Poleg investicijsko-vzdrževalnih del potekajo še intenzivne priprave na avgustovski del izpitov in zaključek izobraževanja za vse tiste dijake, ki so bili v junijskih rokih neuspešni ali pa so si te obveznosti že prej načrtovali za konec avgusta.

V sredo, 31. avgusta, pa bomo že na široko odprli vrata vsem našim novim dijakom, ki jih bo tudi letos blizu petsto.

V četrtek, 1. septembra 2016, ko je prvi šolski dan pa bo pouk potekal po novem urniku za vseh naših 1800 dijakov.

Srečno!

mag. Ivan Kotnik,

direktor Šolskega centra Velenje

Ponudba programov izobraževanja odraslih

Vabimo vas na informativni dan, ki bo v torek, 6. 9. 2016, ob 17. uri na Medpodjetniškem izobraževalnem centru v Velenju na Koroški 62 a, v stavbi MIC 3 - 106 (velika predavalnica). Vpis novincev v srednješolske programe bo v ponedeljek, 12. 9. 2016, od 15. do 17. ure in vsak dopoldan v tajništvu šol. Ponudba programov izobraževanja odraslih je tukaj.

Ostale informacije: telefon: 03 896 82 00; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Sprejmite izziv in se nam pridružite. 

Javna razprava o predlogu Zakona o vajeništvu

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) bo organizirana skupna razprava dvakrat, in sicer  14. julija ob 11. uri  in  4. avgusta ob 11. uri v prostorih GZS, Dimičeva 13, Ljubljana. Odprta je za vse, ki ste zainteresirani izraziti svoja stališča in jih izmenjati s kolegi, ki se v drugih podjetjih in šolah želijo vključiti v izvajanje vajeniškega sistema. 

Čestitke maturantom 2016!

Na spomladanskem roku splošne mature je na Gimnaziji Velenje maturo prvič opravljalo 82 maturantov splošne gimnazije s športnim oddelkom, ki so dosegli 96,3-odstoten učni uspeh. Dijaki so v povprečju dosegli 20,3 točke. V programu umetniške gimnazije je k maturi pristopilo 13 maturantov, od katerih jih je bilo uspešnih 12, kar je 92,3 %. Dve maturantki sta opravili splošno maturo z odliko in postali zlati maturantki generacije 2016 (z doseženimi 30–34 točk). 16 maturantov pa je doseglo odličen uspeh (25–29 točk).

Za uspeh na splošni maturi vsem maturantom iskreno čestitamo.

Gimnazija zlati1

Zlati maturantje na vseh strokovnih šolah

zlati

Velenje - Prvič se je zgodilo, da imajo na vseh strokovnih oziroma tehničnih šolah Šolskega centra Velenje zlate maturante poklicne mature v enem šolskem letu. Tega so zelo veseli, saj - kot zatrjujejo vodstva šol - namenjajo kakovosti izobraževanja veliko pozornost.

Več preberite tukaj.

Knapi držijo skupaj v dobrem in slabem

knapi

»Knapi držimo skupaj v dobrem in slabem in tako bo vedno,« je ob 56. Skoku čez kožo, osrednji prireditvi ob prazniku rudarjev 3. juliju, na katerem so rudarji medse sprejeli šestinštirideset novincev, dejal predsednik uprave Premogovnika mag. Ludvig Golob.

Podrobnosti lahko preberete v članku iz časopisa Naš čas.

Delovni obisk na upravi Koprivničko-Križevačke županije

Predstavniki Medpodjetniškega izobraževalnega centra Velenje so bili 29. 6. 2016 na delovnem obisku na upravi Koprivničko-Križevačke županije. Predstavili so obseg delovanja Medpodjetniškega izobraževalnega centra, produkte razvojnega dela (kot so simulator varne vožnje, didaktični pult za meritve v elektrotehniki ipd.) in možnosti sodelovanja v različnih projektih. Poseben poudarek je bil na predstavitvi sistema izposoje koles Micikel.

Več informacij si lahko preberete na spodnjih povezavah:

http://kckzz.hr/sastanak-s-predstavnicima-solskog-centra-velenje/

http://kckzz.hr/novi-projekt-u-opcini-hlebine-i-opcini-novo-virje/

Dan državnosti

V soboto, 25. junija, praznujemo 25 let, odkar je Slovenija postala neodvisna država. Ob tem dnevi si lahko poslanico Ministrice za izobraževanje, zanost in šport, dr. Maje Makovec Brenčič, preberete tukaj

Zaključek pouka

V petek, 24. junija 2016, bomo na ŠC Velenje v šolskem letu 2015/2016 podelili letna spričevala. Vsem dijakom želimo prijetne počitnice.

holiday 1146813 960 720

Zaključek projekta My machine

my machine 2016

V četrtek, 16. 6. 2016, smo se dijaki ŠC Velenje in mentor Uroš Remenih odpravili v Ljubljano na odprtje razstave My machine, na kateri je z izdelanim prototipom sodeloval tudi Šolski center Velenje, projekt My machine pa koordinira Institut Josef Stefan v Ljubljani.

Vabljeni k ogledu TV odddaje ''Nanovo''

vtv

Vabljeni k ogledu oddaje “Nanovo” na VTV, v kateri so dijaki Šolskega centra Velenje spregovorili o svojem enomesečnem bivanju in praktičnem usposabljanju z delom v tujini.”
Oddaja bo na sporedu:
- 23. 6. 2016, ob 18.00 uri,
- 25. 6. 2016, ob 18.30 uri
- 3. 7. 2016, ob 18.20 uri in potem še enkrat v poletnih mesecih.

Solarno drevo na mestni plaži

Na mestni plaži v Velenju smo posadili zelo neobičajno drevo. Veje drevesa pretvarjajo sončno energijo v električno. Gre za t.i. pametno solarno drevo, ki je opremljeno z vtičnicami za polnjenje elektronskih naprav, istočasno pa ponoči osvetljuje okolico. Tako lahko brez težav s pomočjo zelene energije napolnimo mobitele in druge naprave, opremljene z USB vmesnikom. Solarno drevo je plod razvoja in dizajna domačih strokovnjakov iz MIC-a, izdelano pa v sodelovanju z lokalnimi partnerji.

Solarno drevo


PRIDRUŽITE SE NAM!Šolski center Velenje
Trg mladosti 3, 3320 Velenje
Tel.:03 89 60 600
Fax.: 03 89 60 660

ARHIV PRISPEVKOV

arhiv