• Banerji SCV
  • Banerji SCV2
  • Banerji SCV3
  • Banerji SCV4

 

  
srsssssersssdgimvssmicdsd
kakovostmladiraziskovalcimunus2eiEnergetski poligonekosolaprostovoljnoznakiIzobraževanje odraslihPoliglotZdruženje dijakov ŠCV

Funkcionalna usposabljanja za brezposelne osebe jesen 2016

V oktobru in novembru bomo ponovno izvedli 104-urna funkcionalna usposabljanja MIC 2016. Usposabljanja CNC operater (osnovno in napredno usposabljanje), električne inštalacije, kuharstvo in strežba so za udeležence brezplačna. V skupinah je na voljo še nekaj mest - če vas omenjena področja zanimajo in ste trenutno prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje, vas vabimo, da nas čim prej pokličete na telefonsko številko 03 896 82 12 ali nam pišete na naslov usposabljanja©scv.si. 

Prostovoljstvo

Tudi v šolskem letu 2016/17 vabimo k prostovoljnemu delu dijake vseh šol Šolskega centra Velenje, ki jih veseli delo z ljudmi in so pripravljeni pomagati sočloveku, ki doživlja različne življenjske stiske. V prostovoljno delo se lahko vključite tudi dijaki, ki želite delovati na področju ohranjanja zdravega naravnega okolja, varovanja kulturne dediščine, širjenja bralne kulture, kulturno-umetniškega ustvarjanja in še kje drugje.

Prostovoljno delo bo potekalo v različnih ustanovah, kjer se nahajajo otroci, mladostniki in odrasli ljudje s specifičnimi potrebami oz. stiskami, individualno ali skupinsko pod neposrednim vodstvom strokovnjakov teh ustanov. Za organizacijo, koordiniranje in razvijanje dela bosta skrbeli Maša Kolšek in Karmen Mikek. Pri svojem delu bomo sodelovali z raznimi drugimi institucijami, strokovnjaki in prostovoljci tako v našem ožjem kot širšem slovenskem ter tudi mednarodnem prostoru. 

Avdicija za oddajo Mulci

Oddaja Mulci je lahko le krožek – udeležiš se sestanka enkrat tedensko, napišeš kakšno temo, vsake toliko časa prideš v studio in v živo prebereš temo ... Vendar to ni to! Smo skupina dijakov in dijakinj iz različnih strokovnih področij, iz različnih šol ŠC Velenje (ERŠ, ŠSD, Gimnazija).

Slavnostni sprejem Janje Garnbret, svetovne prvakinje

V sredo, 21. septembra 2016, smo na šoli v sodelovanju z MO Velenje svečano sprejeli našo zlato Janjo Garnbret in ostale člane ekipe, ki so povezani z Velenjem in šolo. To je mladinska reprezentantka Tjaša Slemenšek in trener obeh Gorazd Hren. Janja je dobila srebrno priznanje Šolskega centra iz rok direktorja mag. Ivana Kotnik in posebno darilo župana MO Velenje Bojana Kontiča, ki se je slovesnosti tudi udeležil. Sprejem je bil prisrčen in sproščen.

 

Gimnazija prejemnica grba Mestne občine Velenje

Na svečani proslavi ob občinskem prazniku je župan ob 50-letnici gimnazije naši pedagoški ustanovi podelil grb MO Velenje za uspešno delo v vzgoji in izobraževanju. Priznanje je sprejel ravnatelj gimnazije Rajmund Valcl.

Janja Garnbret pri 17 splezala na svetovni vrh

Naša Janja Garnbret dijakinja 3. Š oddelka, je sijajni sezoni dodala še največji biser: postala je svetovna prvakinja v težavnostnem plezanju v članski konkurenci. 

Janja Garnbret je letos debitantka v članski konkurenci. V finalni smeri je prišla do vrha in se veselila izjemnega uspeha. Najboljša je bila tudi v kvalifikacijah in polfinalu, a je pritis favoritinje uspešno premagala. Gre za šele drugo slovensko zlato kolajno na članskih svetovnih prvenstvih. Pred tem je zlato kolajno leta 2001 v Winterthuru osvojila Martina Čufar. Janja je druga najmlajša svetovna prvakinja v zgodovini teh prvenstev.

Zaključek prvega podjetniškega vikenda v projektu Kreativni generator

Za nami je prvi podjetniški vikend v projektu Kreativni generator, kjer je 6 ekip iz treh šol razvijalo svojo podjetniško idejo, ki izvira iz predhodno dokončane raziskovalne naloge. Prvi vtisi in izkušnje kažejo pozitiven odziv. Mladim inovatorjem je v tem vikendu svetovalo preko 20 mentorjev iz različnih področij, ki so usmerjali in vzpodbujali mlade ustvarjalce. Po ugotovitvah strokovne komisije, ki je na koncu podala svojo oceno in videnje posameznih projektov, so vsi projekti zelo perspektivni in so dobili podporo na različne načine, predvsem s koristnimi nasveti, kako se naj razvoj nadaljuje.

Velenje na pragu Pikinega festivala

Po celi vrsti predfestivalskih dogodkov se bo v nedeljo, 18. septembra, ob 10. uri na TRC Jezero v Velenju tudi uradno začel 27. Pikin festival, ki letos poteka pod geslom Sam svoj mojster. V sedmih razigranih dneh se bo na odrih v Pikini deželi in v središču Velenja zvrstilo 70 gledaliških, lutkovnih, plesnih in glasbenih predstav, za ustvarjanje in raziskovanje bo odprtih več kot 100 kreativnih delavnic, pa sedem mojstrskih umetniških četrti, veliko tematskih razstav, po Pikinem mestu se bodo ponovno sprehajale žive lutke, ulice pa bodo polne presenečenj. Pika jih bo začela odkrivati v nedeljo ob 16. uri, ko bo prispela pred Kapitanov oder v Pikini deželi. Na festivalu se bo predstavil tudi kot partner ŠC Velenje. Več si lahko prebere tukaj.

S kolesom na Piko

V času Evropskega tedna mobilnosti vas vabimo, da se na prizorišče Pikinega festivala odpravite s kolesom. Vsak dan, od ponedeljka, 19. septembra, do petka, 23. septembra, se bomo ob 16. uri v spremstvu Pike Nogavičke, občinskih redarjev in policistov s kolesi odpravili iz Titovega trga do prizorišča festivala ob jezeru. Tam nas bo čakalo urejeno brezplačno parkirišče za kolesa (namesto 1 avtomobila lahko parkiramo najmanj 9 koles).

Foto: MOV

Evropski teden mobilnosti 2016 tudi v Velenju

»PAMETNA MOBILNOST ZA GOSPODARSKO USPEŠNOST«. V času Evropskega tedna mobilnosti, ki bo poteka 16. in 22. septembrom, bodo po vsej Evropi potekale številne aktivnosti, ki bodo spodbujale k pametni in trajnostni mobilnosti kot dobri investiciji. Ponovno bo povezal na tisoče evropskih mest v prizadevanjih za človeku in okolju bolj prijazne načine mobilnosti. Več o dogajanju v Velenju, si lahko pogledate tukaj.

Projekt Kreativni generator

Projekt Kreativni generator vključuje mlade raziskovalce, ki so v lanskem šol. letu uspešno izdelali raziskovalno nalogo s ciljem, da svoj izdelek ali storitev nadgradijo. Mladi raziskovalci imajo s pomočjo izkušenih mentorjev iz različnih področij možnost, da svoj izdelek ali storitev tehnološko še bolj dodelajo in približajo možnosti, da postane tržno zanimiv.

Dnevi odprtih vrat ŠC Velenje

Med 21. in 23. septembrom, v tednu Pikinega festivala, na ŠC Velenje pripravljamo Dneve odprtih vrat, za osmo- in devetošolce osnovnih šol. Dnevi odprtih vrat so namenjeni predstavitvi poklicev, izobraževalnih programov in srednjih šol. Na dogovorjeni dan bomo vnaprej pripravili razpored predstavitev vseh naših srednjih šol. Gimnazija in Šola za storitvene dejavnosti se bosta predstavili v svojih prostorih na Trgu mladosti, Šola za rudarstvo in varstvo okolja, Strojna šola ter Elektro in računalniška šola pa na MIC-u. Vsi učenci, ki nas bodo obiskali, bodo tako preko demonstracij in aktivnih delavnic videli in spoznali vse naše šole. V primeru, da nas nameravate obiskati se lahko prijavite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. VABLJENI!


PRIDRUŽITE SE NAM!Šolski center Velenje
Trg mladosti 3, 3320 Velenje
Tel.:03 89 60 600
Fax.: 03 89 60 660

ARHIV PRISPEVKOV

arhiv