• Banerji SCV
  • Banerji SCV2
  • Banerji SCV3
  • Banerji SCV4

 

  
srsssssersssdgimvssmicdsd
kakovostmladiraziskovalcimunus2eiEnergetski poligonekosolaprostovoljnoznakiIzobraževanje odraslihPoliglotZdruženje dijakov ŠCV

Uvodno srečanje partnerjev projekta 3dspec


V Gliwicah, na Poljskem, je 29. novembra 2016 potekalo uvodno srečanje partnerjev mednarodnega projekta "3DSPEC - Specialist in 3D printing”, katerega  sta se  udeležila Miran Papež in Viljem Osojnik. Šolski center Velenje je  vključen v mednarodno partnerstvo z nosilcem projekta Inštitutom za rudarske tehnologije KOMAG (Poljska), start-up podjetjem Exovite (Španija), Inštitutom za biomehaniko Valencia (Španija) in Rudarsko šolo Wodzislaw Slaski (Poljska).

Volitve dijakov v svet šolskega centra Velenje

Dijaki imajo v 23 članskem svetu Šolskega centra 2 predstavnika. Nadomestne volitve 2 dijakov, ki jima je mandat potekel konec septembra letos, bodo dijaki izvedli 14. decembra 2016.

Na dijaških skupnostih šol so dijaki izbrali po enega predstavnika. Kandidati so: 

  1. Tadej Jezernik, Šola za rudarstvo in varstvo okolja
  2. Gregor Lesjak, Strojna šola
  3. Sebastjan Čretnik, Elektro in računalniška šola
  4. Merima Merzlak, Šola za storitvene dejavnosti in
  5. Karin Turner, Gimnazija.

Izvoljena bosta kandidata, ki bosta na nivoju Šolskega centra Velenje zbrala največ glasov.

Predstavitve kandidatov so v nadaljevanju.

Dobrodelni koncert ERŠ

Spoštovani dijaki, sodelavci, starši in vsi prijatelji naše šole!

"Dobrota je naš notranji glasnik in svetovalec. Kolikor poslušamo njen nasvet, toliko imamo notranjega miru in sreče." Naj bo zapisana misel Antona Trstenjaka iztočnica za povabilo na tradicionalni dobrodelni koncert Elektro in računalniške šole, ki bo v sredo, 7. decembra 2016, ob 17.30 uri v Domu kulture v Velenju. 

Janja na vrhu sveta

Janja Garnbret je na zadnji tekmi svetovnega pokala v Kranju 27. 11.  z novimi stopničkami (tokrat 3. mestom) samo potrdila svojo letošnjo sijajno formo. Osvojila je svetovni pokal - 1. mesto -  v težavnosti in 1. mesto v kombinaciji (težavnost, balvani, hitrost). Na prireditvi v Kranju smo zanjo navijali tudi njeni navdušeni navijači naše gimnazije in sokrajani.

Nagrada za sodelovanje na mladinskem filmskem natečaju

Dijaka 1. TRA, Žan Novak in Luka Lah, sta pod mentorstvom Nedeljka Grabanta izdelala 3-minutni film in ga oddala na mladinski filmski natečaj »Preventiva na področju zasvojenosti« ob 20. obletnici Medobčinske LAS Velenje. Komisija si je film ogledala in mu podelila nagrado. Član komisije Matej Nahtigal (režiser filma Psi brezčasja) je podal odlično strokovno oceno.

Sodelovanje prostovoljcev ŠCV

Sodelovanje prostovoljcev ŠCV ob 40. obletnici doma za varstvo odraslih Velenje

Prostovoljci Šolskega centra Velenje smo bili zelo počaščeni, ko nas je v mesecu septembru poiskala direktorica Doma za varstvo odraslih Velenje, ga. Violeta Potočnik Krajnc, in nas zaprosila za pomoč pri izvedbi dela programa na osrednji prireditvi ob njihovi 40. obletnici delovanja.

Ideja je bila, da se predstavi predvsem medgeneracijsko sodelovanje različnih plesalcev ter varovancev in nekaterih uslužbencev Doma za varstvo odraslih.

Pismo dijakom zaključnih letnikov

DRAGI DIJAKI ZAKLJUČNIH LETNIKOV

Pred vami je pomembna odločitev – Kam po končani srednji šoli?

Večina med vami se je že odločila za nadaljnje šolanje – študij, kar pomeni, da boste morali že kmalu napraviti prvi korak. Potrebno bo napisati prijavo za vpis na visokošolski zavod.

Ob tem pa se v vaših glavah verjetno pojavlja kup vprašanj. Nekateri morda še niti ne veste, katero smer študija boste izbrali, spet drugi ne poznate pogojev za vpis na posamezen študij.

20 let Šole za Storitvene dejavnosti

V torek, 29. 11. 2016, bo ob 18.00  v Domu kulture Velenje prireditev ob obletnici šole. Na prireditvi bomo pogledali v preteklost, sedanjost in prihodnost šole, predvsem pa se družili in delili vtise. Dijaki, profesorji, starši, poslovni partnerji in vsi, ki nas spremljate in podpirate. 

 

Prisrčno vabljeni!

 

Posaditev sadnih dreves

Ker je svetovna prvakinja Janja Garnbret dijakinja naše Gimnazije krajanka iz Šmartnega pri Slovenj Gradcu smo njej v čast v njihov sadni vrt ob kolesarski stezi, ki povezuje tudi Velenje in Slovenj Gradec posadili še nekaj sadnih dreves.

Dogodek, ki je bil v petek, 18. novembra 2016, ob 15. uri. Ob prisotnosti številnih krajanov smo sadna drevesa sadili župan Mestne občine Slovenj Gradec, Andrej Čas, ravnatelji OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu, Zdravko Jamnikar, predsednik KS Šmartno pri Slovenj Gradcu Jože Santner, poslanec v državnem zboru Ivan Škodnik in direktor ŠC Velenje mag. Ivan Kotnik in predsednik sveta zavoda Uroš Lukič. Janji tudi ob tej priložnosti še enkrat čestitamo in ji želimo še veliko mednarodnih uspehov in seveda udeležbo na naslednjih olimpijskih igrah v Tokiu, kjer bo prvič na sporedu tudi športno plezanje.

Mladinsko SP na Kitajskem 7. – 13. 11. 2016

Nepremagljiva Korošica Janja Garnbret je poleg težavnosti osvojila še naslov v balvanskem plezanju. Sedemnajstletna športna plezalka Janja Garnbret je na mladinskem SP na Kitajskem osvojila še naslov v balvanih, potem ko je v pred dnevi ugnala vso konkurenco že v težavnosti. V finalu je bila daleč najboljša, saj je edina dosegla vse štiri vrhove in tako ubranila tudi naslov svetovne mladinske prvakinje v balvanskem plezanju v kadetski konkurenci do 18 let.

Slovenski zajtrk na Gimnaziji Velenje

Tradicionalnega vseslovenskega zajtrka, ki smo ga imeli v petek, 18. 11. 2016, z našimi Gimnazijci v Gaudeamusu, se je udeležil tudi podžupan MO Velenje, Peter Dermol, Tanja Kontič iz Zdravstvenega doma Velenje, Vlado Verdnik iz Gorenje Gostinstvo in direktor ŠC Velenje, mag. Ivan Kotnik. Dogovorili smo se, da ga bomo naslednje leto organizirali za vse naše dijake. Ponudbo Gorenja Gostinstvo pa bomo v prihodnje razširili tudi z možnostjo zajtrkovanja za naše dijake in študente.

40. obletnica Doma za varstvo odraslih

Prostovoljci ŠCV vas vljudno vabimo, da si v sredo, 23. 11. 2016, ob 18.00 v Domu kulture Velenje ogledate prireditev ob 40. obletnici Doma za varstvo odraslih. K sami prireditvi smo kar precejšen delež doprinesli tudi mi, saj že ves mesec vadimo, plešemo, hodimo v DVO, kjer učimo za nastop najstarejše varovance ter različne plesalce z območja Velenja, izdelujemo dodatke h kostumom, sceno in podobno...

Zato bomo vsi skupaj zelo veseli, če se nam pridružite in si ogledate, kaj smo tokrat ustvarili v duhu medgeneracijskega sodelovanja!

Vabilo na odprtje razstave

V sklopu izdelave Celostne prometne strategije Mestne občine Velenje bodo izvedli že četrto javno razpravo z naslovom »Oblikujmo skupaj prihodnost našega mesta«, ki bo potekala v torek, 15. novembra 2016, ob 10. uri v Vili Bianci na Starem trgu 3 v Velenju.

Na četrti javni razpravi bomo posebno pozornost posvetili izbiranju ukrepov z namenom doseganja preurejanja prometnih in drugih javnih površin v Mestni občini Velenje s ciljem doseganja zastavljene vizije.

 


PRIDRUŽITE SE NAM!Šolski center Velenje
Trg mladosti 3, 3320 Velenje
Tel.:03 89 60 600
Fax.: 03 89 60 660

ARHIV PRISPEVKOV

arhiv