• Banerji SCV
  • Banerji SCV2
  • Banerji SCV3
  • Banerji SCV4

 

  
srsssssersssdgimvssmicdsd
kakovostmladiraziskovalcimunus2eiEnergetski poligonekosolaprostovoljnoznakiIzobraževanje odraslihPoliglotZdruženje dijakov ŠCV

Sejem in tekmovanje Prijedor

Agencija za ekonomski razvoj mesta Prijedor (Bosna in Hercegovina) je povabila predstavnike ŠC Velenje na mednarodni sejem New age, v okviru katerega poteka tudi mednarodno tekmovanje v programiranju mobilnih robotov Lego, ki je potekal od 24. 10. do 25. 10. 2016 v Prijedoru. Dijaki za to tekmovanje so bili izbrani pri krožku robotike in so se ga udeležili trije dijaki ERŠ-a in na tekmovanju tudi zmagali. Iskrene čestitke.

Razširitev sistema BICY v Velenju

Že od leta 2012 imamo v Mestni občini Velenje na voljo sistem BICY – brezplačen avtomatiziran sistem za izposojo mestnih koles.

Zaradi velikega zanimanja za izposojo koles in pozitivnih odzivov uporabnikov smo se v Mestni občini Velenje odločili za novo razširitev avtomatiziranega sistema izposoje mestnih koles t.i. sistema BICY. Sistem BICY smo nadgradili še z dvema postajama, in sicer v KS Pesje (pri Gasilskem domu Pesje) ter pri trgovskem centru Velenjka. V Velenju bo tako kmalu 11 postaj, 88 priključnih mest oz. stojal in 51 koles.

Obisk ministra Republike Srbije za izobraževanje, znanost in tehnološki razvoj na MIC-u

V petek, 28. 10. 2016, bo Velenje, na pobudo župana in vodje Medpodjetniškega izobraževalnega centra ŠC Velenje, obiskal minister Republike Srbije za izobraževanje, znanost in tehnološki razvoj, g. Mladen Šarčević. Gre za njegov prvi obisk v Sloveniji.

Po ogledu MIC-a bomo v okviru delovnega srečanja predstavili pilotni projekt MOC Valjevo (Međupreduzetnički obrazovni centar Valjevo) ter se pogovorili o možnostih sodelovanja obeh držav pri izvedbi projekta.

Projekt, ki nastaja pod okriljem MIC-a, zajema vzpostavitev medpodjetniškega izobraževalnega centra v Valjevu, Srbija. Takšen center bo nudil možnosti usposabljanj in izobraževanj, upoštevajoč potrebe v lokalnem okolju ter podjetja v regiji, z namenom dviga kakovosti kadra na trgu dela.

Minister ter vodja MIC-a bosta ob 18.00 uri na voljo za izjave za medije.

Solarno drevo ne bo svetilo le v Velenju

Velenjsko solarno drevo je zraslo v Medpodjetniškem izobraževalnem centru v okviru ŠC Velenje. Več lahko preberete v aktualni številki Revije EOL (Specializirana revija za trajnostni razvoj) 111/112 v spodnjem članku ali na povezavi tukaj.

 

Razstava znanilci jeseni

V sredo, 5. 10. 2016, smo dijaki 3. letnika, programa Okoljevarstveni tehnik, z mentorico Nado Pirnat uredili razstavo ZNANILCI JESENI. Razstavo smo pripravili na MIC-u v rastlinjaku, pri čemer so nam pomagali dijaki 2. letnika, programa Okoljevarstveni tehnik. V ta namen je rastlinjak, delo dijakov ERŠ, dobil povsem novo vizualno podobo. Tako bo zdaj že na daleč kazal svojo domačnost. Dijakinji Manja in Martina sta poskrbeli za poslikavo.

 

Vabilo

Vabljeni vsi dijaki, ki bi želeli sodelovati v plesni točki, ki jo pripravljamo za proslavo ob 40-letnici Doma za varstvo odraslih, da pridete na informativni sestanek v ponedeljek, 17. 10. 2016, ob 10.30 pred moj kabinet D-5 (pod glavnim tajništvom).

Dnevi odprtih vrat ŠCV

Med 21. in 23. septembrom smo se srednje šole Šolskega centra Velenje predstavile učencem na Dnevih odprtih vrat. Osmo- in devetošolci so preko raznih aktivnosti spoznali naše srednješolske programe in učilnice, kjer poteka pouk. Gimnazija in Šola za storitvene dejavnosti sta se predstavili v svojih učilnicah na Trgu mladosti, Šola za rudarstvo in varstvo okolja, Strojna šola ter Elektro in računalniška šola pa so učence sprejele na MIC-u. V treh dneh nas je obiskalo 484 učencev 11 osnovnih šol (I. OŠ Žalec, OŠ bratov Letonja Šmartno ob Paki, OŠ Mihe Pintarja Toleda, OŠ Mislinja, OŠ Gustava Šiliha, OŠ Antona Aškerca, OŠ Livada, OŠ Gorica, OŠ Griže, OŠ Braslovče in OŠ Luče).

 

 

Sprejem za diamantne maturante

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Vlade RS dr. Maja Makovec Brenčič Vas vljudno vabita na sprejem za diamantne maturantke in maturante, ki so na maturi 2016 dosegli vse možne točke, v soboto, 8. oktobra 2016, ob 12. uri v Grad Brdo pri Kranju. Pri nas je dobil vabilo na to prireditev Dejan Sevčnikar, ki je bil tudi izjemni dijak Strojne šole v šolskem letu 2015/2016 in tudi na poklicni maturi dobil vse možne točke.

IMG 2368

Iskrene čestitke!

Mag. Ivan Kotnik,

direktor ŠC Velenje

Mednarodni dan učiteljev

Spoštovani učitelji in sodelavci

Vsak naš dijak si zasluži odličnega učitelja, najboljšega prižigalca ognja. Učitelji pomembno vplivamo na vse dijake in vsi imajo pravico do najboljših učiteljev. Zato se moramo še kako zavedati svojega poslanstva in vedeti, da moramo poskušati biti najboljši vsak dan v vsakdanjem šolskem življenju na našem Centru.

Še posebej pa to velja za danes, ko je mednarodni dan učiteljev, vzgojiteljev in drugih strokovnih sodelavcev v vzgoji in izobraževanju.

Iskrene čestitke!

Mag. Ivan Kotnik,

direktor ŠC Velenje

Povabilo na interaktivni sprehod skozi preteklost Velenja

Skupina dijakov Šole za storitvene dejavnosti ŠCV bo v sredo, 5. oktobra 2016, ob 17. uri pred Vilo Bianco izvedla javno predstavitev projekta Zgodovinska zanka. Projekt bo izveden v sodelovanju z MO Velenje - TIC, Muzejem Velenje in Turističnim društvom Velenje ob mednarodnem dnevu učiteljev in v sklopu Tedna kulturne dediščine, ki ga  organizira Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije.


PRIDRUŽITE SE NAM!Šolski center Velenje
Trg mladosti 3, 3320 Velenje
Tel.:03 89 60 600
Fax.: 03 89 60 660

ARHIV PRISPEVKOV

arhiv