srssersssdgimvssmicdsd
srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

Zbiralna akcija svečanih in maturantskih oblačil

Ker se bliža maturantski ples, vabimo vse, ki bi želeli za našo trgovino TREND BUTIK prispevati kakšno svečano oblačilo, da ga oddate v zbirni kotiček pred vhodom v D-stavbo.

Trgovina TREND BUTIK je odprta vsak delovni dan med 10.00 in 13.00.

Vljudno vabljeni!

Preberi več

Kick off projekta Erasmus+ K201 – AI+

Z našim na novo pridobljenim evropskim projektom K201, ki stremi k uvajanju umetne inteligence v kurikule srednjih šol, smo že dobro zakorakali v delo. Z razredom (2. ET – elektrotehnik), s katerim vstopamo v projekt na ERŠ, smo že zastavili nekaj premikov v posameznih učnih sklopih pri določenih strokovnih predmetih, saj je cilj projekta, da se dijaki seznanijo z algoritemskim razmišljanjem, osnovami programiranja z bloki in kasneje tudi s programskim jezikom Pytnom.

V času od 28. do 29. 11. 2019 sva se Kick off srečanja v La Corunji udeležila Miran Papež in Nataša Meh Peer, kjer smo, še z ostalimi udeleženci v projektu, zasnovali tako časovni kot vsebinski potek 3-letnega projekta.

Preberi več

Dan v Evropskem parlamentu

Dijaka 2. ET oddelka, Jan Konečnik in Jon Majdak, sva se pod mentorstvom gospe Nataše Meh Peer ter s prisluženim nazivom Dijaka ambasadorja EU v sklopu projekta Euroscola v spremstvu gospe Beti Tomic udeležila tridnevnega izleta v Strasbourg. Pot je bila naporna, saj smo se vozili kar dolgih 13 ur. Tja smo se odpravili v četrtek, 28. 11. 2019,  v zgodnjih jutranjih urah. Ko smo zvečer prispeli v Francijo, smo si najprej ogledali praznično mesto Strasbourg, ki žari v soju božično-novoletnih lučk ter se sprehodili po božičnem sejmu. Ogledali smo si tudi mogočno gotsko katedralo. Nato smo se odpravili na večerjo ter se nastanili v hotelu.

Naslednji dan smo ves dan preživeli v Evropskem parlamentu. Preden smo vstopili v stavbo, so nas temeljito pregledali, tudi z rentgenskimi napravami. Po zajtrku v restavraciji Evropskega parlamenta smo odšli v Veliko dvorano, kjer smo najprej prisluhnili kratkim predstavitvam vseh prisotnih držav. Prisluhnili smo tudi uslužbencem Parlamenta, ki so nam predstavili organe in vizije EU. Nato je sledilo kosilo in kasneje smo dobili nalogo, da se razvrstimo v skupine po štiri, pri čemer mora biti vsak član iz druge države članice EU. Dobili smo vprašalnike, kjer je bilo vsako vprašanje v drugem jeziku EU. Vprašanja so bila o Evropski uniji. Tako smo s pomočjo drugih prisotnih poskušali odgovoriti na zastavljena vprašanja.

Preberi več

“Ko oblačila ponovno zaživijo” – otvoritev trgovine ŠCV

Na Šolskem centru Velenje je že v lanskem šolskem letu v okviru projekta Prostovoljno delo v sodelovanju s  Šolo za storitvene dejavnosti potekala zbiralna akcija, recikliranje in prodaja oblačil, kar je bilo tako v šolskem prostoru kot zunaj meja Šolskega centra zelo odmevno in dobrodošlo.

Zaradi velikega povpraševanja in zanimanja smo se odločili, da ob mednarodnem dnevu prostovoljstva zopet odpremo našo trgovino. Tokrat nas boste lahko obiskali v novem prostoru v pritličju B-stavbe vsak dan med 10.00 in 13.00.

Oblačila bomo prodajali po simbolični ceni, zbran denar pa namenili za socialno šibkejše dijake.

Otvoritev trgovine bo 5. 12. ob 16.30, kamor ste prav vsi, dijaki, učitelji, starši, prijatelji …, zelo lepo vabljeni!

Preberi več

Dosežki dijakov gimnazije na državnem tekmovanju iz znanja logike

Vsako leto se dijaki Gimnazije Velenje množično udeležujejo šolskega tekmovanja in se preizkušajo v logičnem razmišljanju. Kar najboljših 17 gimnazijcev se je tokrat uvrstilo na 34. državno tekmovanje iz znanja logike, ki je bilo v soboto, 9. 11. 2019, na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Tekmovalci so tekmovali v štirih tekmovalnih skupinah po posameznih letnikih.

Zlato priznanje so si priborili Rok Tadej Brunšek, 2. A, Gašper Glinšek, 3. B, Katja Jevšenak, 3. A in Tina Jurkošek, 4. A.
Ema Hojan, 1. A, Aljaž Sovič, 2. A, Jernej Šadl, 2. A, Tamara Logar, 3. Š in Neža Vipavc, 4. A so prejeli srebrno priznanje. Mentorica je bila Silvestra Jevšenak, prof.

Čestitamo vsem tekmovalcem.

Preberi več

Zaključek praktičnega usposabljanje dijakov iz Obrtničke škole Koprivnica

Na Šoli za strojništvo, geotehniko in okolje in Elektro in računalniški šoli   smo med 18. novembrom in 6. decembrom 2019 gostili na praktičnem usposabljanju z delom 10 dijakov iz Obrtničke škole iz Koprivnice. Praktično usposabljanje hrvaških dijakov je potekalo v okviru projekta mobilnosti Erasmus+.

Dijaki so se pod vodstvom naših učiteljev spoznali s 3D-modeliranjem, CNC-programiranjem, laserskim graviranjem, 3D-tiskanjem, inteligentnimi inštalacijami in programiranjem za mobilne aplikacije.

V petek, 6. 12. 2019, smo dijakom podelili certifikate za uspešno opravljeno praktično usposabljanje. Mentorji dijakom so bili: Viljem Osojnik, Jože Hrovat, mag. Branko Dvoršak in Rok Urbanc. Vsi so dijake iz Koprivnice zelo pohvalili, predvsem njihovo motivacijo za usvajanje novih znanj. Prav tako so izkušnjo na ŠC Velenje zelo pohvalili tudi dijaki na zaključni evalvaciji in ob podelitvi certifikatov, saj je bila to za njih nova izkušnja.

Preberi več

Projekt KOKCOP

Projekt KOKCOP je namenjen spoznavanju nacionalnih in regionalnih jedi, gastronomske dediščine partnerskih držav, kot tudi predstavitev slovenske gastronomske dediščine, kulture omizja in obedovanja, zlaganja serviet v različne vzorce za svečane pogrinjke, spoznavanja vin in kulture pitja, koktajlov in drugih mešanih pijač, kave in kavnih napitkov. 

V projekt so povezane partnerske države Poljska, Turčija, Romunija, Italija, Francija in Slovenija.

Dijaki bodo na tedenski delavnici po različnih državah v spremstvu učiteljev pridobivali izjemne, neprecenljive izkušnje in strokovna znanja s področja gastronomije, kot tudi spoznavali način življenja in prehranjevanja tamkajšnjih ljudi. 

Preberi več

Zbiralna akcija oblačil

Ker je pred nami evropski teden zmanjševanja odpadkov, pričenjamo prostovoljci Šolskega centra Velenje z zbiralno akcijo zimskih vrhnjih oblačil in obutve (bunde, jakne, plašči, šali, kape, rokavice, škornji …). Zbiralni kotiček je ob vhodu v prizidek D (levo od vratarja C-stavbe ŠCV).

Ker je naša trgovina rabljenih oblačil v lanskem šolskem letu naletela na odličen odziv, bomo trgovino v novem prostoru za dijake, učitelje, starše, prijatelje … odprli zopet 5. 12. 2019 ob 16.30. Odprta bo vse delovne dni v tednu med 10.00 in 13.00.

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

Maša Kolšek in dr. Karmen Mikek,
koordinatorici prostovoljnega dela

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šolski center Velenje
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660